Itemi: 60
Timp de lucru: 180 de minute
0 din 60 Întrebări finalizat
Grile :
Ai finalizat deja înainte test . Nu îl poți parcurge din nou.
Test is loading…
You must sign in or sign up to start the test.
Trebuie să finalizezi mai întâi următoarele:
Ai răspuns corect la 0 din 60 Întrebări
Timpul tău:
Time has elapsed
Ai obținut 0 din 0 point(s), (0)
Earned Point(s): 0 of 0, (0)
0 Essay(s) Pending (Possible Point(s): 0)
Scorul mediu al celorlalți candidați |
|
Scorul tău |
|
În conformitate cu prevederile Hotărârii Guvernului nr. 1.391 / 2006 pentru aprobarea Regulamentului de Aplicare a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 195 / 2002, privind circulaţia pe drumurile publice, cu modificările şi completările ulterioare, titularul permisului de conducere, la cerere, are dreptul să obţină, personal, informaţii cu privire la numărul de puncte de penalizare ce i-au fost aplicate:
În conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 195 / 2002, privind circulaţia pe drumurile publice, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, până la expirarea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier şi tramvai trebuie să se prezinte la serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenţă, pentru verificarea cunoaşterii regulilor de circulaţie, după cum urmează:
În conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 195 / 2002, privind circulaţia pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, contravenientul poate achita pe loc agentului constatator jumătate din minimul amenzii prevăzute de lege:
În conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgență a Guvernului nr. 195 / 2002, privind circulaţia pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, viteza maximă admisă în afara localităţilor pentru autovehiculele ai căror conducători au mai puţin de un an practică de conducere sau pentru persoanele care efectuează pregătirea practică în vederea obţinerii permisului de conducere este:
În conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 195 / 2002, privind circulaţia pe drumurile publice, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, polițistul rutier retrage plăcuţele cu numărul de înmatriculare odată cu reținerea certificatului de înmatriculare, în situaţia în care:
În conformitate cu prevederile Ordonanţei Guvernului nr. 27 / 2002, privind reglementarea activităţii de soluţionare a petiţiilor, cu modificările şi completările ulterioare, expedierea răspunsului către petiţionar se face de către:
În conformitate cu prevederile Ordonanţei Guvernului nr. 27 / 2002, privind reglementarea activităţii de soluţionare a petiţiilor, cu modificările şi completările ulterioare, petiţiile greşit îndreptate vor fi trimise:
În conformitate cu prevederile Legii nr. 360 / 2002, privind Statutul Poliţistului, cu modificările și completările ulterioare, polițistul este obligat:
În conformitate cu prevederile Legii nr. 360 / 2002, privind Statutul Poliţistului, cu modificările şi completările ulterioare, polițistul poate fi recompensat prin:
În conformitate cu prevederile Legii nr. 360 / 2002, privind Statutul Poliţistului, cu modificările şi completările ulterioare, sancţiunile disciplinare care pot fi aplicate poliţiştilor sunt:
În conformitate cu prevederile Ordinului nr. 138 / 2016, privind organizarea și executarea controalelor în Ministerul Afacerilor Interne, cu modificările şi completările ulterioare, controlul inopinat se poate declanşa:
În conformitate cu prevederile Ordinului nr. 138 / 2016, privind organizarea şi executarea controalelor în Ministerul Afacerilor Interne, cu modificările şi completările ulterioare, raportul de control se elaborează:
În conformitate cu prevederile Legii nr. 135 / 2010, privind Codul de Procedură Penală, cu modificările şi completările ulterioare, suspectul, inculpatul, părţile în proces, precum şi alte persoane, se citează la:
În conformitate cu prevederile Legii nr. 135 / 2010 privind, Codul de Procedură Penală, cu modificările şi completările ulterioare, suspectul sau inculpatul are obligaţia de a comunica organului judiciar schimbarea adresei la care locuieşte, în termen de:
În conformitate cu prevederile Legii nr. 135 / 2010, privind Codul de Procedură Penală, cu modificările şi completările ulterioare, citaţia nu poate fi înmânată:
În conformitate cu prevederile Legii nr. 135 / 2010, privind Codul de Procedură Penală, cu modificările şi completările ulterioare, organul de urmărire penală este sesizat:
În conformitate cu prevederile Legii nr. 135 / 2010, privind Codul de Procedură Penală, cu modificările şi completările ulterioare, termenul de introducere a plângerii prealabile este de:
În conformitate cu prevederile Legii nr. 135 / 2010, privind Codul de Procedură Penală, cu modificările şi completările ulterioare, cazurile de reluare a urmăririi penale sunt:
În conformitate cu prevederile Legii nr. 135 / 2010, privind Codul de Procedură Penală, cu modificările şi completările ulterioare, când urmărirea penală se efectuează faţă de o persoană, extinderea dispusă de organul de cercetare penală se supune confirmării motivate a procurorului care supraveghează urmărirea penală în termen de:
În conformitate cu prevederile Legii nr. 135 / 2010, privind Codul de Procedură Penală, cu modificările şi completările ulterioare, nu pot forma obiectul delegării:
În conformitate cu prevederile Legii nr. 135 / 2010, privind Codul de Procedură Penală, cu modificările și completările ulterioare, organele de cercetare penală dispun asupra actelor și măsurilor procesuale prin:
În conformitate cu prevederile Hotărârii Guvernului nr. 725 / 2015 pentru stabilirea normelor de aplicare a cap. IV din Legea nr. 360 / 2002, privind Statutul Poliţistului, referitoare la acordarea recompenselor şi răspunderea disciplinară a poliţiştilor, polițistul desemnat sau, după caz, preşedintele Consiliului de Disciplină ia măsuri pentru ca:
În conformitate cu prevederile Hotărârii Guvernului nr. 725 / 2015 pentru stabilirea normelor de aplicare a cap. IV din Legea nr. 360 / 2002, privind Statutul Poliţistului, referitoare la acordarea recompenselor şi răspunderea disciplinară a poliţiştilor, lucrările fiecărei ședințe a Consiliului de disciplină se consemnează:
În conformitate cu prevederile Hotărârii Guvernului nr. 725 / 2015 pentru stabilirea normelor de aplicare a cap. IV din Legea nr. 360 / 2002 privind, Statutul Poliţistului, referitoare la acordarea recompenselor şi răspunderea disciplinară a poliţiştilor, contestaţia formulată de polițistul sancţionat poate fi depusă:
În conformitate cu prevederile Hotărârii Guvernului nr. 725 / 2015 pentru stabilirea normelor de aplicare a cap. IV din Legea nr. 360 / 2002, privind Statutul Poliţistului, referitoare la acordarea recompenselor şi răspunderea disciplinară a poliţiştilor, membrii colectivului Consiliului de Disciplină sunt desemnaţi pentru o perioadă de:
În conformitate cu prevederile Hotărârii Guvernului nr. 725 / 2015 pentru stabilirea normelor de aplicare a cap. IV din Legea nr. 360 / 2002, privind Statutul Poliţistului, referitoare la acordarea recompenselor și răspunderea disciplinară a poliţiştilor, persoana în drept dispune atenţionarea poliţistului:
În conformitate cu prevederile Hotărârii Guvernului nr. 725 / 2015 pentru stabilirea normelor de aplicare a cap. IV din Legea nr. 360 / 2002, privind Statutul Poliţistului, referitoare la acordarea recompenselor şi răspunderea disciplinară a poliţiştilor, sancţiunea disciplinară se stabileşte și se dispune:
În conformitate cu prevederile Ordonanţei Guvernului nr. 121 / 1998, privind răspunderea materială a militarilor cu modificările şi completările ulterioare, termenul pentru efectuarea cercetării administrative şi înregistrarea actului de cercetare este:
În conformitate cu prevederile Ordonanţei Guvernului nr. 121 / 1998, privind răspunderea materială a militarilor cu modificările şi completările ulterioare, decizia de imputare se emite:
În conformitate cu prevederile Instrucţiunilor ministrului afacerilor interne nr. 114 / 2013, privind răspunderea materială a personalului pentru pagubele produse Ministerului Afacerilor Interne, condiţiile cerute pentru invocarea stării de necesitate sunt următoarele:
În conformitate cu prevederile Ordonanţei Guvernului nr. 2 / 2001, privind regimul juridic al contravenţiilor, cu modificările şi completările ulterioare, sumele provenite din amenzile aplicate persoanelor fizice în conformitate cu legislaţia în vigoare se fac venit integral la:
În conformitate cu prevederile Legii nr. 61 / 1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, republicată, în cazul contravenţiei de alungare din locuinţa comună a soţului sau soţiei, a copiilor, precum şi a oricărei alte persoane aflate în întreţinere:
În conformitate cu prevederile Legii nr. 554 / 2004 a contenciosului administrativ, cu modificările și completările ulterioare, înainte de a se adresa instanţei de contencios administrativ competente, persoana care se consideră vătămată într-un drept al său ori într-un interes legitim printr-un act administrativ individual trebuie să solicite autorităţii publice emitente sau autorităţii ierarhic superioare, dacă aceasta există, revocarea, în tot sau în parte, a actului, în termen de:
În conformitate cu prevederile Legii nr. 182 / 2002, privind protecţia informaţiilor clasificate, cu modificările şi completările ulterioare, Oficiul Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat se organizează în subordinea:
În conformitate cu prevederile Hotărârii Guvernului nr. 585 / 2002, pentru aprobarea Standardelor Naţionale de Protecţie a informaţiilor clasificate în România, cu modificările şi completările ulterioare, informaţiile a căror divulgare este de natură să determine prejudicii unei persoane juridice de drept public sau privat se clasifică:
În conformitate cu prevederile Hotărârii Guvernului nr. 991/2005 pentru aprobarea Codului de Etică şi Deontologie al poliţistului, respectul, ca principiu care guvernează conduita profesională a poliţistului, se manifestă prin:
În conformitate cu prevederile Legii nr. 677 / 2001, pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, cu modificările şi completările ulterioare, orice persoană vizată are dreptul de a obţine de la operator, la cerere şi în mod gratuit, confirmarea faptului ca datele care o privesc sunt sau nu sunt prelucrate de acesta:
În conformitate cu prevederile Legii nr. 182 / 2002, privind protecţia informaţiilor clasificate, cu modificările şi completările ulterioare, listele cuprinzând informaţiile secrete de stat pe niveluri de secretizare, elaborate sau deţinute de autorităţile ori de instituţiile publice, se aprobă şi se actualizează prin:
În conformitate cu prevederile Legii nr. 544 / 2001, privind liberul acces la informaţiile de interes public, cu modificările şi completările ulterioare, informaţiile publice solicitate verbal de către mijloacele de informare în masă, vor fi comunicate, de regulă:
În conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgență a Guvernului nr. 195 / 2002, privind circulaţia pe drumurile publice, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, vârsta minimă pentru obţinerea permisului de conducere pentru categoriile de vehicule C, CE, DI şi DIE, precum şi pentru triciclurile cu motor din categoria A este de:
În conformitate cu prevederile Hotărârii Guvernului nr. 585 / 2002, pentru aprobarea Standardelor Naţionale de protecţie a informaţiilor clasificate în România, cu modificările şi completările ulterioare, informaţiile secrete de stat pot fi declasificate prin:
În conformitate cu prevederile Legii nr. 182 / 2002, privind protecţia informaţiilor clasificate, cu modificările şi completările ulterioare, durata de valabilitate a autorizaţiei de acces la informaţii secrete de stat este de:
În conformitate cu prevederile Legii nr. 544 / 2001, privind liberul acces la informaţiile de interes public, cu modificările și completările ulterioare, se exceptează de la accesul liber al cetăţenilor:
În conformitate cu prevederile Hotărârii Guvernului nr. 1.391 / 2006 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 195 / 2002, privind circulaţia pe drumurile publice, cu modificările şi completările ulterioare, instalarea indicatoarelor Oprire, Trecere la nivel cu o cale ferată simplă / dublă, fără bariere, Trecere la nivel cu o cale ferată simplă / dublă, fără bariere, prevăzută cu instalaţie de semnalizare luminoasă automată, este asigurată de:
În conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 195 / 2002, privind circulaţia pe drumurile publice, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, la trecerea autovehiculelor cu regim de circulaţie prioritară care au în funcţiune mijloacele speciale de avertizare luminoasă de culoare albastră şi sonore, conducătorii de vehicule sunt obligaţi:
În conformitate cu prevederile Ordonanţei Guvernului nr. 2 / 2001, privind regimul juridic al contravenţiilor, cu modificările şi completările ulterioare, cauzele care înlătură caracterul contravenţional al faptei se constată:
În conformitate cu prevederile Legii nr. 218 / 2002, privind organizarea şi funcţionarea Poliţiei Române, republicată, cu modificările și completările ulterioare, autoritatea teritorială de ordine publică are următoarele atribuţii:
În conformitate cu prevederile Hotărârii Guvernului nr. 1.391 / 2006, pentru aprobarea Regulamentului de Aplicare a Ordonanţei de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, cu modificările şi completările ulterioare, în afara localităţilor, limitele laterale ale platformei drumului se semnalizează cu stâlpi de ghidare lamelari, de culoare albă, omologaţi, instalaţi la intervale de:
În conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 195 / 2002, privind circulaţia pe drumurile publice, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, conducătorul de vehicul care circulă pe banda situată lângă marginea părţii carosabile trebuie să acorde prioritate de trecere vehiculelor care efectuează transport public de persoane atunci când conducătorii acestora semnalizează intenţia de a reintra în trafic:
În conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgență a Guvernului nr. 195 / 2002, privind circulaţia pe drumurile publice, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, conducătorii de autovehicule şi tractoare agricole sau forestiere sunt obligaţi să folosească şi în timpul zilei luminile de întâlnire, pe:
În conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgență a Guvernului nr. 195 / 2002, privind circulaţia pe drumurile publice, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, viteza maximă admisă pentru autovehicule cu mase şi/sau gabarite depăşite ori care transportă produse periculoase este de:
În conformitate cu prevederile Hotărârii Guvernului nr. 1.391 / 2006 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 195 / 2002, privind circulaţia pe drumurile publice, cu modificările și completările ulterioare, pe timpul nopţii, când conducătorul de autovehicul se apropie de un autovehicul care circulă în faţă sa, acesta este obligat să folosească luminile de întâlnire de la o distanţă de cel puţin:
În conformitate cu prevederile Hotărârii Guvernului nr. 1.391 / 2006, pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 195 / 2002 privind circulaţia pe drumurile publice, cu modificările şi completările ulterioare, se interzice mersul înapoi cu vehiculul pe o distanţă mai mare de:
În conformitate cu prevederile Ordonanţei Guvernului nr. 2 / 2001, privind regimul juridic al contravenţiilor, cu modificările şi completările ulterioare, atrage nulitatea procesului verbal lipsa menţiunilor privind:
În conformitate cu prevederile Hotărârii Guvernului nr. 1.391 / 2006, pentru aprobarea Regulamentului de Aplicare a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 195 / 2002, privind circulaţia pe drumurile publice, cu modificările şi completările ulterioare, la ieşirea din zonele rezidenţiale sau pietonale, conducătorii de vehicule sunt obligaţi să acorde prioritate de trecere:
În conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgență a Guvernului nr. 195 / 2002, privind circulaţia pe drumurile publice, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, pentru a conduce o bicicletă pe drumurile publice, conducătorul acesteia trebuie să aibă vârsta de cel puţin:
În conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 195 / 2002, privind circulaţia pe drumurile publice, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, pentru a conduce un autovehicul pe teritoriul României, cetăţenii unui stat care nu este membru semnatar al Convenţiei asupra circulaţiei rutiere, încheiată la Viena la 8 noiembrie 1968 şi ratificată de România prin Decretul nr. 318 / 1980 şi nici membru al Uniunii Europene ori cu care România nu a încheiat un tratat privind recunoaşterea reciprocă a permiselor de conducere auto trebuie să posede:
În conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 195 / 2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, imobilizarea vehiculului reprezintă:
În conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 195 / 2002, privind circulaţia pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, clasa a IV-a de sancţiuni este:
În conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 195 / 2002, privind circulaţia pe drumurile publice, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, circulaţia pe sens opus, cu excepţia cazurilor în care se efectuează regulamentar manevra de depăşire, constituie contravenţie şi se sancţionează cu: