Itemi: 60
Timp de lucru: 180 de minute
0 din 60 Întrebări finalizat
Grile :
Ai finalizat deja înainte test . Nu îl poți parcurge din nou.
Test is loading…
You must sign in or sign up to start the test.
Trebuie să finalizezi mai întâi următoarele:
Ai răspuns corect la 0 din 60 Întrebări
Timpul tău:
Time has elapsed
Ai obținut 0 din 0 point(s), (0)
Earned Point(s): 0 of 0, (0)
0 Essay(s) Pending (Possible Point(s): 0)
Scorul mediu al celorlalți candidați | |
Scorul tău |
Medicul care asigură asistența medicală la nivelul centrului de reţinere şi arestare preventivă efectuează examenul clinic complet:
Protecţia informaţiilor clasificate vizează:
Una dintre atribuţiile principale ale Poliţiei Române este:
Potrivit Legii nr. 360 din 6 iunie 2002, privind Statutul Poliţistului, cu modificările și completările ulterioare, poliţistului îi este interzis:
Desemnarea judecătorilor de supraveghere a privării de libertate se face:
Cazul fortuit este:
Încetarea raporturilor de serviciu ale poliţiştilor are loc:
Inspectoratul General al Poliţiei Române este condus de:
Potrivit Legii nr. 182 din 12 aprilie 2002, privind protecţia informaţiilor clasificate, cu modificările şi completările ulterioare, clasele de secretizare sunt:
Termenele de clasificare a informaţiilor secrete de stat, pe niveluri de secretizare, cu excepţia cazurilor în acestea necesită o protecţie mai îndelungată, sunt de până la:
Este interzisă scoaterea din incinta unităţii deţinătoare a informaţiilor secrete de serviciu, fără aprobarea:
Prelucrarea codului numeric personal sau a altor date cu caracter personal având o funcţie de identificare de aplicabilitate generală poate fi efectuată numai dacă:
În cazul în care un petent adresează mai multe petiţii, sesizând aceeași problemă:
Scopul executării pedepselor şi a măsurilor educative privative de libertate este:
Judecătorul de supraveghere a privării de libertate exercită următoarele atribuţii administrative și administrativ-jurisdicţionale:
Potrivit H.G. nr. 157 / 2016, se consideră că deţinutul se află în refuz de hrană:
Polițistul este obligat să intervină și în afara orelor de program, a atribuţiilor sale de serviciu și a competenţei teritoriale a unităţii din care face parte:
Ridicarea silită de obiecte şi înscrisuri, în condiţiile Codului de Procedură Penală, se dispune:
Potrivit Legii nr. 360 din 6 iunie 2002, privind Statutul Poliţistului, cu modificările și completările ulterioare, polițistul este dator:
Distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuinţare a unui bun aparţinând altuia, ori împiedicarea luării măsurilor de conservare sau salvare a unui astfel de bun, precum și înlăturarea măsurilor luate, dacă au avut ca urmare un dezastru, constituie infracţiunea de distrugere calificată. Dezastrul constă în:
Folosirea mijloacelor de imobilizare:
Primirea în penitenciar a persoanelor condamnate se face:
Împotriva măsurilor privitoare la exercitarea drepturilor prevăzute de Legea nr. 254/2013 luate de către administraţia penitenciarului, persoanele condamnate pot face plângere:
Absolventului instituţiei de învăţământ superior pentru formarea ofiţerilor M.A.I. — polițiști, care nu promovează examenul de licenţă în prima sesiune organizată în anul absolvirii:
Prescripţia nu înlătură răspunderea penală în cazul:
Organizarea şi funcționarea centrelor de reţinere şi arestare preventivă precum și măsurile necesare pentru siguranţa acestora, se stabilesc prin regulament aprobat prin:
Persoanele private de libertate au dreptul de a efectua, pe cheltuiala lor, convorbiri telefonice de la telefoanele instalate în incinta centrului de reţinere și arestare preventivă:
În conformitate cu H.G. nr. 157 / 2016, în cazul în care capacitatea legală de cazare a unui centru este depășită:
Procurorul care efectuează sau supraveghează urmărirea penală comunică în scris administraţiei locului în care este încarcerată persoana privată de libertate condiţiile în care aceasta îşi poate exercita dreptul de a primi vizite:
Persoana arestată preventiv în cursul urmăririi penale poate fi vizitată de membrii familiei, aparţinători sau alte persoane:
Conform Codului de Procedură Penală, percheziţia corporală presupune:
Numărul de vizite la care au dreptul persoanele private de libertate, aflate în centrele de reţinere și arestare preventivă, potrivit H.G. nr. 157 / 2016:
Persoanele private de libertate aflate în centrele de reţinere și arestare preventivă au dreptul la o vizită intimă, astfel:
Măsura reţinerii, poate fi luată faţă de suspect sau inculpat:
Cu ocazia zilei naţionale sau a unor sărbători religioase importante ale cultului sau religiei căruia/căreia îi aparţin și cu ocazia zilei de naștere, persoanele private de libertate mai pot primi, anual:
Persoanele private de libertate au dreptul de a cumpăra alimente, fructe, legume, apă minerală, băuturi răcoritoare, țigări și alte bunuri de natura celor permise să fie primite, precum şi cele necesare exercitării drepturilor de petiționare, la corespondenţă și la convorbiri telefonice:
Conform Codului de Procedură Penală, încunoştinţarea despre reţinere, în mod excepţional, pentru motive temeinice:
Valoarea bunurilor achiziţionate persoanei private de libertate, în baza unei cereri de a efectua cumpărături, cu excepţia medicamentelor pentru uzul personal, este:
Potrivit prevederilor O.M.A.I. nr. 988 / 2005, escorta se compune din:
Avocatul Poporului are următoarele atribuţii:
Domeniul privind prevenirea torturii în locurile de detenţie monitorizează în mod regulat tratamentul aplicat persoanelor aflate în locuri de detenţie în vederea consolidării protecţiei acestora împotriva torturii şi a pedepselor şi tratamentelor inumane sau degradante şi a exercitării fără discriminare a drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale acestora, prin:
Legitima apărare este:
Potrivit Hotărârii nr. 991 din 25 august 2005, pentru aprobarea Codului de Etică şi Deontologie al poliţistului, polițistul execută acţiuni în forță
Persoanele private de libertate pot primi lunar un pachet cu produse alimentare, astfel:
Pedepsele principale sunt:
Întrebuinţarea de promisiuni, ameninţări sau violență împotriva unei persoane urmărită sau judecată într-o cauză penală, de către un organ de cercetare penală, un procuror sau judecător, pentru a o determina să dea ori să nu dea declaraţii, să dea declaraţii mincinoase, ori să-și retragă declaraţiile, constituie infracțiunea de:
Aţi luat la cunoștință de săvârşirea unei fapte prevăzute de legea penală, în legătură cu serviciul în cadrul căruia vă îndepliniţi sarcinile. Dacă nu sesizaţi de îndată organele de urmărire penală săvârșiţi infracţiunea de:
Persoanele private de libertate pot solicita administraţiei centrului în care se află să achiziţioneze medicamente pentru uzul personal, potrivit H.G. nr. 157 / 2016, astfel:
Percheziţia domiciliară, poate fi începută înainte de ora 6.00, sau după ora 20.00, în următoarele cazuri:
Măsura reţinerii şi arestării preventive se execută în centrele de reţinere și arestare preventivă din subordinea Ministerului Afacerilor Interne:
Plângerea prealabilă trebuie să fie introdusă în termen de:
Persoanele reţinute sau arestate preventiv aflate în centrele de reținere și arestare preventivă, potrivit Legii nr. 254 / 2013 se supun:
Împotriva încheierilor prin care judecătorul de drepturi şi libertăţi dispune asupra măsurilor preventive, inculpatul şi procurorul pot formula contestaţie. Contestaţia se depune în termen de:
Procurorul poate renunţa la urmărirea penală când constată că nu există un interes public în urmărirea faptei:
Potrivit Legii nr. 360 din 6 iunie 2002, privind Statutul Poliţistului, cu modificările și completările ulterioare, polițistul are dreptul la:
Atunci când există probe din care să rezulte bănuiala rezonabilă că o anumită persoană a săvârşit fapta pentru care s-a început urmărirea penală şi nu există vreunul dintre cazurile prevăzute la art. 16, alin. (1) din Codul de procedură penală, organul de urmărire penală dispune ca urmărirea penală să se efectueze în continuare faţă de aceasta, care dobândeşte calitatea de suspect. Măsura dispusă de organul de cercetare penală se supune, confirmării procurorului care supraveghează urmărirea penală în termen de:
În cazul suspendării urmăririi penale, organul de cercetare penală este obligat să verifice dacă mai subzistă cauza care a determinat această măsură:
Soluţionarea cererilor privind încuviințarea percheziţiilor, a folosirii metodelor și tehnicilor speciale de supraveghere sau cercetare ori a altor procedee probatorii potrivit legii, se face în cursul urmăririi penale de:
Persoanele aflate în centrele de reţinere şi arestare preventivă pot presta muncă neremunerată: