Încadrare Directă din Sursă Externă – POLIȚIA de FRONTIERĂ. Curs Online cu Sinteze din Legislație + GRILE (în construcție)
Curs de pregătire pentru concursul de încadrări directe din sursă externă în POLIȚIA de FRONTIERĂ, posturi multiple. Alege din CONȚINUT CURS (mai jos în această pagină) ceea ce este în bibliografia și tematica ta, nu este nevoie să înveți tot. Dacă lipsește ceva din bibliografie și cursul nu este menționat ca fiind în construcție, te rog să-mi spui ce lipsește (pe WhatsApp la 0763133713) și vom completa cu legislația și grilele necesare cât de rapid putem.
Cursul este în construcție și, deși îl completăm mereu cu legi și grile noi, este posibil să nu acopere în întregime bibliografia pentru postul pentru care candidezi. De aceea este redus cu 70%, însă lucrăm la el nonstop pentru a-l finaliza înainte de examenul de pe 21, fără a fi o promisiune fermă în acest sens, ci doar că facem tot ce ne stă în puteri pentru a-l finaliza.
- Pentru a putea accesa conținutul acestui curs trebuie să fii conectat la contul tău de pe platformă și să ai abonamentul activ. Conținuturile gratuite sunt semnalate ca atare în conținutul cursului, scrie CONȚINUT GRATUIT. Celelalte conținuturi sunt cu plată și pot fi accesate doar dacă ai un abonament plătit, care poate fi făcut aici.
- Dacă nu ai cont, poți face unul în câteva secunde aici.
Tematica și Bibliografia pentru posturile din Sursă Externă
Tematica și Bibliografia din acest curs de pregătire pentru sursa externă sunt orientative. Acestea sunt extrase din anunțurile de pe HUB-ul MAI, pentru principalele posturi scoase la concurs pentru Poliția de Frontieră.
Pentru exactitate, citește cu atenție și respectă întocmai ce este scris în anunțul postului pentru care te pregătești! Verifică înainte de achiziție dacă acest curs de legislație pentru sursa externă conține ce ai nevoie! E posibil ca unele posturi să fie acoperite parțial cu legislația necesară, iar altele deloc.
CUM ÎNVEȚI legislația și unde găsești grile pentru concursurile de Încadrare Directă din sură Externă în Poliția de Frontieră Română
Acest curs este format din Capitole, lecții (formată dintr-o anumită lege), urmate de unul sau mai multe teste din actul normativ respectiv.
Învățarea se face într-o succesiune logică și psihologică, etapizată în timp. Nu poți învăța totul amestecat și nici dintr-o dată.
Mai întâi studiezi legea, atât în forma extinsă, cât și în forma sintetică. Încearcă să înțelegi fiecare paragraf în parte și să identifici exemple posibile în viața reală.
Abia apoi rezolvi grilele din testele de la fiecare lege în parte, pentru a fixa noile cunoștințe. Acestea acoperă, în principiu, toate informațiile din fiecare lege.
Dacă ai obținut un scor de sub 80% răspunsuri corecte, îți recomand să reiei legea respectivă și, când te simți pregătit, să reiei testul pentru un rezultat mai bun.
Reia legislația și testele la câteva zile, cel mult o săptămână pentru a repeta / recapitula materia respectivă, altfel va interveni uitarea! Continua așa până la examen.
În ultimele două zile înainte de examen îți recomand să reiei materia și testele cel puțin o dată pentru a avea rezultate maxime.
Când reiei materia și faci grile, nu o face la repezeala. Dă-ți timp, fă-le cu răbdare, încearcă să înțelegi în profunzime și să aplici la viața reală ceea ce studiezi și rezolvi acolo. Eventual, poți ruga pe cineva apropiat să se uite peste materialele tale și să-ți pună întrebări și să-ți dea feedback pentru a te ajuta să înveți mai bine.
În felul acesta vei învăța profund si trainic, iar cunoștințele vor fi solide și vor rezista atât până la examen, cât și după, pe parcursul vieții tale profesionale de după angajarea în Poliția de Frontieră.
GRILELE pentru sursă externă – Poliția de Frontieră sunt:
- Sub formă de TESTE după fiecare lecție / capitol în parte și au rol de a fixa cunoștințele.
- Grilele, acolo unde sunt, epuizează fiecare lege în parte, acoperind fiecare aspect reglementat de lege.
- În capitolul Grile din subiectele anterioare, amestecate, din toata legislația.
- După finalizarea fiecărei grile sau fiecărui test (după caz), vei afla:
- Rezultatul / scorul obținut în puncte și în procente.
- Care sunt răspunsurile corecte și greșite pe care le-ai dat și explicațiile la cele mai multe dintre ele. În felul acesta înveți suplimentar din greșeli și îți consolidezi cunoștințele deja acumulate.
- Cum se situează rezultatul tău față de media rezultatelor celorlalți.
- Dacă identifici vreo grilă care ți se pare greșită, te rog să ne contactezi sau să lași un comentariu cu detaliile la testul respectiv.
Mult succes!