Itemi: 60
Timp de lucru: 180 de minute
0 din 60 Întrebări finalizat
Grile :
Ai finalizat deja înainte test . Nu îl poți parcurge din nou.
Test is loading…
You must sign in or sign up to start the test.
Trebuie să finalizezi mai întâi următoarele:
Ai răspuns corect la 0 din 60 Întrebări
Timpul tău:
Time has elapsed
Ai obținut 0 din 0 point(s), (0)
Earned Point(s): 0 of 0, (0)
0 Essay(s) Pending (Possible Point(s): 0)
Scorul mediu al celorlalți candidați |
|
Scorul tău |
|
Conform Legii nr. 286 / 2009 privind Codul Penal, cu modificările și completările ulterioare, este în legitimă apărare persoana care săvârșește fapta pentru a înlătura:
Conform prevederilor Legii nr. 217 / 2003 pentru prevenirea și combaterea violenței domestice, cu modificările și completările ulterioare, serviciile sociale pentru combaterea prevenirea și combaterea violenței domestice organizate în regim rezidențial, destinate victimelor violenței domestice, cu găzduire pe perioadă determinată, sunt reprezentate de:
În conformitate cu prevederile Legii 360/2002 privind Statutul polițistului, cu modificările și completările ulterioare, polițistul are dreptul la:
Conform prevederilor H.G. nr. 585 din 13 iunie 2002 pentru aprobarea Standardelor naționale naționale de protecție a informațiilor clasificate în România, cu modificările și completările ulterioare, informațiile a căror divulgare este de natură să determine prejudicii unei persoane juridice de drept public sau privat se clasifică drept:
Conform Legii 286 / 2009, privind Codul Penal, cu modificările și completările ulterioare, pedepsele principale sunt:
Conform prevederilor O.M.A.I. nr. 60 din 02.03.2010, privind organizarea și executarea activităților de menținere a ordinii și siguranței publice și derularea activităților specifice pentru menținerea ordinii și siguranței publice se realizează în funcție de:
În conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 55 / 2002, privind regimul de deținere al câinilor periculoși sau agresivi, republicată, proprietarii sau deținătorii temporari ai câinilor periculoși, așa cum sunt definiți în cuprinsul ordonanței, trebuie să îndeplinească una dintre următoarele condiții:
Conform Legii nr. 135 / 2010 privind Codul de Procedură Penală, cu modificările și completările ulterioare, părțile din procesul penal sunt:
Conform Legii nr. 135 / 2010 privind Codul de Procedură Penală, cu modificările și completările ulterioare, măsurile preventive sunt:
În conformitate cu Legea 360 / 2002 privind Statutul Polițistului, cu modificările și completările ulterioare, sancțiunea trecerii într-o funcție interioară până la cel mult nivelul de bază al gradului profesional deținut se realizează prin:
În conformitate cu prevederile Legii nr. 60 / 1991 privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice, cu modificările și completările ulterioare, organizatorii adunărilor publice sunt obligați să:
Conform Legii nr. 286 / 2009, privind Codul Penal, cu modificările și completările ulterioare, întrebuințarea de expresii jignitoare față de o persoană de către cel aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu se pedepsește:
Conform Legii nr. 333 / 2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor, și protecția persoanelor, cu modificările și completările ulterioare, sub supravegherea unităților de poliție sau jandarmi competente teritorial, se vor organiza trageri de antrenament cu personalul de bază și gardă de corp dotat cu arme de foc:
Având în vedere prevederile O.G. nr. 2 / 2001 privind regimul juridic al contravențiilor, cu modificările și completările ulterioare, în cazul în care contravenientul nu este prezent sau, deși prezent, refuză să semneze procesul verbal, comunicarea acestuia se face de către agentul constatator, în termen de:
În conformitate cu prevederile Legii nr. 218 / 2002, privind organizarea și funcționarea Poliției Române, cu modificările și completările ulterioare, această instituție:
Conform Legii nr. 286 / 2009 privind Codul Penal, cu modificările și completările ulterioare, coautorul, instigatorul și complicele la o infracțiune cu intenție se sancționează:
În conformitate cu prevederile O.G. nr. 2 / 2001 privind regimul juridic al contravențiilor, cu modificările și completările ulterioare, reprezintă sancțiune contravențională complementare:
În conformitate cu prevederile art. 41 din Legea 360 / 2002 privind Statutul Polițistului, cu modificările și completările ulterioare, polițistul este dator:
Conform Legii nr. 135 / 2010 privind Codul de Procedură Penală, cu modificările și completările ulterioare, acordul de recunoaștere a vinovăției se poate încheia numai cu privire la infracțiunile pentru legea care prevede:
În conformitate cu prevederile Legii nr. 217 / 2003 pentru prevenirea și combaterea violenței domestice, cu modificările și completările ulterioare, pentru verificarea sesizărilor privind violența domestică și în scopul obținerii de probe cu privire la aspectele ce fac obiectul sesizării, polițiștii au dreptul de a pătrunde în domiciliul sau reședința oricărei persoane fizice:
În conformitate cu prevederile H.G. 725 / 2015 pentru stabilirea normelor de aplicare a capitolului IV din Legea nr. 360 / 2002 privind Statutul Polițistului, cu modificările și completările ulterioare, persoana în drept, atunci când consideră că aplicarea măsurii administrativ-preventive este proporțională cu gravitatea faptei și suficientă pentru atingerea scopului răspunderii disciplinare, dispune:
Conform prevederilor O.M.A.I. nr. 60 din 02.03.2010, privind organizarea și executarea activităților de menținere a ordinii și siguranței publice, modificat și completat prin O.M.A.I. nr. 118 / 2018 numărul schimburilor și intervalul orar al acestora se stabilesc în funcție de evoluția situației operative de către:
În conformitate cu H.G. 901 / 2005 pentru aprobarea Codului de etică și deontologie al polițistului, măsurile disciplinare se stabilesc și se aplică numai după:
Conform Legii nr. 135 / 2010 privind Codul de Procedură Penală, cu modificările și completările ulterioare, în cursul urmăririi penale, durata controlului judiciară nu poate să depășească:
În conformitate cu O.M.A.I. nr. 60 din 02.03.2010, privind organizarea și executarea activităților de menținere a ordinii și siguranței publice, modificat și completat prin O.M.A.I. nr. 26 / 2015 și O.M.A.I. nr. 118 / 2018, Planul unic de ordine și siguranță publică se elaborează de către inspectoratul general de poliție:
Conform Legii nr. 286 / 2009 privind Codul Penal, cu modificările și completările ulterioare, constituie tâlhărie calificată, tâlhăria săvârșită în una dintre următoarele împrejurări:
În conformitate cu O.M.A.I. nr. 60 din 02.03.2010, privind organizarea și executarea activităților de menținere a ordinii și siguranței publice, modificat și completat prin O.M.A.I. nr. 26 / 2015 și O.M.A.I. nr. 118 / 2018, analiza privind efectivele și rezultatele obținute pe timpul misiunilor de menținere a ordinii și siguranței publice în sistem integrat se va întocmi și transmite:
În conformitate cu prevederile Legii nr. 60 / 1991 privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice, cu modificările și completările ulterioare, comisia de avizare a cererilor de organizare a adunărilor publice la nivelul tuturor consiliilor locale este de formată din:
În conformitate cu prevederile Legii nr. 217 / 2003 pentru prevenirea și combaterea violenței domestice, cu modificările și completările ulterioare, pentru verificarea sesizărilor privind violența domestică, aflarea adevărului și soluționarea justă a sesizării, polițiștii au dreptul să obțină probe prin următoarele probe:
Conform Legii nr. 333 / 2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor, și protecția persoanelor, cu modificările și completările ulterioare, pentru unitățile la care paza se asigură cu efective de jandarmi, avizul poliției:
Conform Legii nr. 286 / 2009 privind Codul Penal, cu modificările și completările ulterioare, este justificată fapta prevăzută de legea penală constând în:
În conformitate cu prevederile Legii nr. 218 / 2002, privind organizarea și funcționarea Poliției Române, cu modificările și completările ulterioare, desemnarea polițiștilor care au calitatea de organ de cercetare ale poliției judiciare se face de către:
Conform Legii nr. 333 / 2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor, și protecția persoanelor, cu modificările și completările ulterioare, societăților private de pază li se interzice folosire de:
În conformitate cu O.M.A.I. nr. 60 din 02.03.2010, privind organizarea și executarea activităților de menținere a ordinii și siguranței publice, modificat și completat prin O.M.A.I. nr. 26 / 2015 și O.M.A.I. nr. 118 / 2018, fișa de intervenție la un eveniment se întocmește:
Conform Legii nr. 333 / 2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor, și protecția persoanelor, cu modificările și completările ulterioare, desfășurarea în scop comercial de activități de pază sau protecție, de proiectare, producție, instalare și întreținere a sistemelor de alarmă împotriva efracției sau a componentelor acestora fără atestat ori fără licența de funcționare prevăzută de lege:
Conform Legii nr. 286 / 2009 privind Codul Penal, cu modificările și completările ulterioare, dacă infracțiunea de sustragere sau distrugerea de înscrisuri a fost săvârșită de un funcționar public în exercitarea atribuțiilor de serviciu, limitele speciale ale pedepsei se majorează cu:
Conform H.G. 935 / 2007 privind stabilirea modelului echipamentului pentru agenții de bază care își desfășoară activitatea în cadrul societăților specializate de pază și protecție, orice modificare ulterioară a articolelor de echipament cuprinsă în regulamentul de organizare și funcționare al societății este supusă aprobării:
În conformitate cu prevederile Legii nr. 217 / 2003 pentru prevenirea și combaterea violenței domestice, cu modificările și completările ulterioare, obligațiile și interdicțiile dispuse împotriva agresorilor prin ordinele de protecție provizorie devin obligatorie:
În conformitate cu Instrucțiunile M.A.I. nr. 9 / 2013 privind efectuarea analizelor de risc la securitatea fizică a unităților ce fac obiectul Legii nr 333 / 2003, privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor, și protecția persoanelor, cu modificările și completările ulterioare, analiza de risc se efectuează înaintea instruirii măsurilor de securitate se efectuează înaintea instruirii măsurilor de securitate și se revizuiește în una dintre următoarele situații:
În conformitate cu O.M.A.I. nr. 60 din 02.03.2010, privind organizarea și executarea activităților de menținere a ordinii și siguranței publice, modificat și completat prin O.M.A.I. nr. 26 / 2015 și O.M.A.I. nr. 118 / 2018, organizarea în mod integrat a activităților curente pentru menținerea ordinii și siguranței publice pe teritoriul unităților administrativ-teritoriale se realizează de către Poliția Română conform:
În conformitate cu Legea 360 / 2002 privind Statutul Polițistului, cu modificările și completările ulterioare, pentru merite excepționale în atingerea unor obiective deosebite în activitatea poliției, polițistul:
Nu constituie infracțiune, nr. 286 / 2009 privind Codul Penal, cu modificările și completările ulterioare, fapta prevăzută de legea penală:
În conformitate cu O.M.A.I. nr. 60 din 02.03.2010, privind organizarea și executarea activităților de menținere a ordinii și siguranței publice, modificat și completat prin O.M.A.I. nr. 26 / 2015 și O.M.A.I. nr. 118 / 2018, șefii polițiilor municipale / orășenești / secțiilor de poliție / posturilor de poliție transporturi analizează eficiența activității desfășurate de către efectivele din dispozitivul de menținere a ordinii și siguranței publice:
În conformitate cu prevederile O.G. nr. 2 / 2001 privind regimul juridic al contravențiilor, cu modificările și completările ulterioare, executarea sancțiunilor contravenționale se prescrie dacă procesul-verbal de constatare a contravenției nu a fost comunicat contravenientului:
Conform Legii nr. 286 / 2009 privind Codul Penal, cu modificările și completările ulterioare, măsurile educative neprivative de libertate luate față de un minor sunt următoarele:
În conformitate cu prevederile Legii nr. 217 / 2003 pentru prevenirea și combaterea violenței domestice, cu modificările și completările ulterioare, izolarea de agresori a victimelor se face:
Conform Legii nr. 333 / 2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor, și protecția persoanelor, cu modificările și completările ulterioare, atestarea personalului pentru executarea activităților de pază a obiceiurilor, bunurilor, valorilor și de gardă de corp se face de către:
În conformitate cu prevederile art. 41 din Legea 360 / 2002 privind Statutul Polițistului, cu modificările și completările ulterioare, polițistul poate prezenta în public, informații și date obținute în exercitarea atribuțiilor de serviciu sau poate face comentarii referitoare la astfel de date și informații, dacă prin acestea nu este încălcat principiul prezumpției de nevinovăție ori nu sunt lezate dreptul la propria imagine, demnitatea, viața intimă, familială ori privată a persoanei sau nu este prejudiciată finalizarea urmăririi penale într-o cauză aflată în curs de cercetare ori de judecare:
În conformitate cu prevederile Legii nr. 217 / 2003 pentru prevenirea și combaterea violenței domestice, cu modificările și completările ulterioare, prin ordinul de producție provizoriu se dispun, pentru o perioadă de 5 zile, una ori mai multe măsuri de protecție apte să contribuie la diminuarea riscului iminent constatat dintre următoarele obligații sau interdicții:
Conform Legii nr. 135 / 2010 privind Codul de Procedură Penală, cu modificările și completările ulterioare, disjungerea cauzei pentru motive temeinice privind mai buna desfășurare a judecății, se dispune:
În conformitate cu prevederile Legii nr. 217 / 2003 pentru prevenirea și combaterea violenței domestice, cu modificările și completările ulterioare, ordinul de protecție provizoriu se înaintează de către unitatea de poliție din care face parte polițistul care l-a emis, pentru confirmare, parchetului de pe lângă judecătoria competentă în a cărei rază teritorială a fost emis:
Conform Legii nr. 135 / 2010 privind Codul de Procedură Penală, cu modificările și completările ulterioare, împotriva ordonanței organului de cercetare penală prin care s-a luat măsura reținerii, suspectul sau inculpatul poate face plângere înainte de expirarea duratei acesteia în:
În conformitate cu prevederile O.G. nr. 27 / 2002 privind reglementarea activității de soluționare a petițiilor, cu modificările și completările ulterioare, semnarea răspunsului se face de către:
Conform Legii nr. 286 / 2009 privind Codul Penal, cu modificările și completările ulterioare, care din următoarele categorii de bunuri sunt supuse confiscării speciale?
În conformitate cu prevederile Legii nr. 60 / 1991 privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice, cu modificările și completările ulterioare, constituie contravenții următoarele fapte, dacă sunt săvârșite în astfel de condiții încât, potrivit legii penale, să întrunească elementele constitutive ale unei infracțiuni:
În conformitate cu prevederile O.G. nr. 27 / 2002 privind reglementarea activității de soluționare a petițiilor, cu modificările și completările ulterioare, în situațiile în care aspectele sezisate prin petiție necesită o informare și o cercetare mai amănunțită, conducătorul autorității sau instituției publice poate prelungi termenul de soluționare de 30 de zile:
Conform prevederilor H.G. nr. 585 din 13 iunie 2002 pentru aprobarea Standardelor naționale naționale de protecție a informațiilor clasificate în România, cu modificările și completările ulterioare, anexele care însoțesc documentele ce conțin informații clasificate se clasifică în funcție de:
Conform Legii nr. 135 / 2010 privind Codul de Procedură Penală, cu modificările și completările ulterioare, prin comisia rogatorie se poate dispune:
Conform Legii 360 / 2002 privind Statutul Polițistului, cu modificările și completările ulterioare, în situații de catastrofe, calamități sau tulburări de amploare ale ordinii și liniștii publice ori alte asemenea, polițistul este obligat:
În conformitate cu O.M.A.I. nr. 60 din 02.03.2010, privind organizarea și executarea activităților de menținere a ordinii și siguranței publice, modificat și completat prin O.M.A.I. nr. 26 / 2015 și O.M.A.I. nr. 118 / 2018, zonele speciale de siguranță publică se pot constitui prin dispoziția: