Itemi: 60
Timp de lucru: 180 de minute
0 din 60 Întrebări finalizat
Grile :
Ai finalizat deja înainte test . Nu îl poți parcurge din nou.
Test is loading…
You must sign in or sign up to start the test.
Trebuie să finalizezi mai întâi următoarele:
Ai răspuns corect la 0 din 60 Întrebări
Timpul tău:
Time has elapsed
Ai obținut 0 din 0 point(s), (0)
Earned Point(s): 0 of 0, (0)
0 Essay(s) Pending (Possible Point(s): 0)
Scorul mediu al celorlalți candidați |
|
Scorul tău |
|
Potrivit art. 53 din Legea nr. 218 / 2002 privind organizarea şi funcţionarea Poliţiei Române, pentru luarea măsurilor prevăzute de lege, polițistul este obligat să sesizeze direcția generală de asistenţă socială şi protecţia copilului:
Conform art. 241 din Legea nr. 205 / 2004 privind protecţia animalelor, poliţiştii din cadrul Poliţiei Române care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, constată că un animal se află într-o situație de pericol emit, de îndată. ordin de plasare a animalului în adăpost pentru o perioadă de:
În conformitate cu prevederile art. 19, alin. (2) din O.M.A.I. nr. 33 / 2020 privind activităţile de soluţionare a petițiilor, primirea în audiență și consiliere a cetăţenilor în M.A.I., petițiile greșit îndreptate către conducerea M.A.I., instituţiile M.A.I. sau unităţile aparatului central, de petenți sau de alte autorități sau instituţii publice, sunt redirecționate de compartimentul pentru relații cu publicul, în termen de cel mult 5 zile de la data înregistrării, autorităților sau instituțiilor publice competente:
Conform art. 64 din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 23 / 2008 privind pescuitul şi acvacultura, constituie infracțiune și se pedepseşte cu amendă și interzicerea dreptului de a pescui pe o perioadă cuprinsă între un an şi 3 ani:
Conform art. 88 din Codul de procedură penală, avocatul asistă sau reprezintă, în procesul penal:
Conform art. 13, alin. (4) din Ordonanța de Urgenţă a Guvernului nr. 155 / 2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân, Registrul de evidenţă a câinilor cu stăpân este gestionat de către:
Potrivit art. 58 din Codul de procedură penală, organul de urmărire penală este dator să îşi verifice competența:
În conformitate cu prevederile art. 31, alin. (1) din Legea nr. 217 / 2003 (republicată) pentru prevenirea şi combaterea violenței în familie, cu modificările şi completările ulterioare, una dintre măsurile de protecție dispuse prin ordinul de protecție provizoriu, apte să contribuie la diminuarea riscului iminent constatat, poate consta în:
Conform art. 337 din Codul de procedură penală, când plângerea împotriva măsurilor şi actelor de urmărire penală a fost depusă la organul de cercetare penală, acesta este obligat ca:
În conformitate cu prevederile art. 23 alin. (2) din Legea nr. 218 / 2002, privind organizarea și funcționarea Poliției Române:
Potrivit art. 33, alin. 1 din Legea nr. 218 / 2002 privind organizarea şi funcţionarea Poliției Române:
Conform art. 52, alin (2) din Legea nr. 218 / 2002 privind organizarea şi funcţionarea Poliției Române, pentru a salva viața sau integritatea corporală a unei persoane, dacă există indicii că în acel spațiu este o persoană aflată în pericol, poliţistul:
Conform art. 16 din Codul Penal, fapta este săvârşită cu intenţie când făptuitorul:
Conform prevederilor art. 15 lit. c) din Legea nr. 60 / 1991 (republicată) privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, cu modificările şi completările ulterioare, primăriile municipale, orăşeneşti sau comunale:
Conform art. 34, alin. (2) din Legea nr. 218 / 2002, privind organizarea și funcționarea Poliției Române:
Conform art. 90 din Codul de procedură penală, asistența juridică este obligatorie:
În conformitate cu prevederile art. 46, alin. (8) din Legea nr. 217 / 2003 (republicată) pentru prevenirea şi combaterea violenței în familie, cu modificările şi completările ulterioare:
Conform art. 288 din Codul de procedură penală, constituie act de sesizare al organului de urmărire penală:
Potrivit art. 58 din Codul de procedură penală, dacă organul de cercetare penala constată că nu este competent să efectueze urmărirea penală:
Conform art. 53 din Legea nr. 333 / 2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecţia persoanelor, republicată, în scopul asigurării pazei și a siguranței obiectivelor, bunurilor şi valorilor, Poliția Română are următoarea atribuție principală:
Conform art. 47 din Codul Penal, instigatorul:
Potrivit art. 45 alin. (1) din Legea nr. 360 / 2002 privind Statutul Poliţistului, poliţistului îi este interzis:
În conformitate cu prevederile art. 57 din Legea nr. 360 / 2002 privind Statutul Polițistului, constituie abateri disciplinare, dacă nu au fost săvârşite în astfel de condiții încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracțiuni, următoarele fapte săvârşite de polițist, comise cu vinovăție:
Conform art. 105, alin. (1) din Codul Silvic, prejudiciul adus fondului forestier naţional, denumit în continuare prejudiciu, indiferent de natura juridică a proprietății, se evaluează de către:
Conform prevederilor art. 25, alin. (2) din Ordonanţa Guvernului nr. 2 / 2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, cu modificările şi completările ulterioare, comunicarea se face de către organul care a aplicat sancțiunea, în termen de:
Conform art. 32 din Codul de procedură penală, reprezintă parte în procesul penal:
În conformitate cu prevederile art. 10, alin. (5) din O.M.A.I. nr. 33 / 2020 privind activităţile de soluţionare a petițiilor, primirea în audiență și consiliere a cetăţenilor în M.A.I., petiția repartizată greșit se restituie compartimentului pentru relații cu publicul, cu indicarea, pe cât posibil, a autorităţii publice, instituţiei publice sau structurii M.A.I. considerate competentă să formuleze un răspuns:
Conform art. 92, alin. (1) din Codul de procedură penală, în cursul urmăririi penale, avocatul suspectului sau inculpatului are dreptul să asiste la efectuarea oricărui act de urmărire penală, cu excepția:
Conform art. 154, alin (2) din Codul penal, termenele de prescripție a răspunderii penale încep să curgă:
Conform prevederilor art. 28 alin. (1) din Legea nr. 218 / 2002 privind organizarea şi funcţionarea Poliţiei Române:
Conform art. 83 din Codul de procedură penală, inculpatul are:
Potrivit art. 46, alin. (2) din Legea nr. 218 / 2002 privind organizarea şi funcţionarea Poliției Române, în cazurile de legitimă apărare poliţistul:
Conform prevederilor art. 3, alin. (6) din Legea nr. 61 / 1991 (republicată) pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii și liniştii publice, cu modificările şi completările ulterioare, suspendarea activității localului public ori retragerea autorizaţiei de funcţionare a acestuia se dispune:
Conform prevederilor art. 15 alin. (1) din Ordonanța Guvernului nr. 2 / 2001 privind regimul juridic al contravențiilor, cu modificările și completările ulterioare, contravenția se constată printr-un proces-verbal încheiat de persoanele anume prevăzute în actul normativ care stabileşte şi sancționează contravenţia, denumite în mod generic:
Conform art. 35, alin. 4 din Legea nr. 218 / 2002 privind organizarea şi funcţionarea Poliției Române:
În conformitate cu prevederile art. 29, alin. (2) din Legea nr. 217 / 2003 (republicată) pentru prevenirea și combaterea violenței în familie, cu modificările şi completările ulterioare, pentru verificarea sesizărilor privind violenta domestică și în scopul obținerii de probe cu privire la aspectele ce fac obiectul sesizării, poliţiştii au dreptul:
Conform art. 193, alin (3) din Codul Penal, în cazul infracțiunii de lovire sau alte violențe, acțiunea penală:
Potrivit art. 290 din Codul de procedură penală, denunțul este:
Conform art. 46 din Legea nr. 333 / 2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor, republicată, în timpul serviciului, personalul de pază este obligat:
Conform art. 100 din Codul de procedură penală:
Conform art. 6, alin. (2) din Legea nr. 205 / 2004 privind protecţia animalelor, prin cruzime faţă de animale se înţelege:
În conformitate cu prevederile art. 58 din Legea nr. 360 / 2002 privind Statutul Polițistului, una dintre sancțiunile disciplinare care pot fi aplicate polițiștilor este:
Conform art. 44, alin. (2) din Legea nr. 360 / 2002 privind Statutul Polițistului, polițistul:
Conform art. 24, alin. (1) din Legea nr. 171 din 16 iulie 2010 privind stabilirea şi sancționarea contravenţiilor silvice, au obligația și dreptul să efectueze controlul, să constate contravenţiile silvice și să aplice sancțiunile prevăzute în prezenta lege următorii agenți constatatori:
Conform art. 205, alin. (3) din Codul Penal, constituie circumstanță agravantă a infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal, săvârşirea faptei:
Potrivit art. 19 din Hotărârea nr. 991 / 2005 pentru aprobarea Codului de etică şi deontologie al poliţistului:
Potrivit art. 36, alin. (1) din Legea nr. 218 / 2002 privind organizarea şi funcţionarea Poliției Române, poliţistul este îndreptățit să conducă o persoană la sediul poliţiei, atunci când:
În conformitate cu prevederile art. 57, alin. (1) Legea nr. 218 / 2002 privind organizarea şi funcţionarea Poliţiei Române, poliţistul este obligat să își facă, în prealabil. cunoscută calitatea:
Conform art. 31 din Legea nr. 218 / 2002 privind organizarea şi funcţionarea Poliţiei Române, în realizarea atribuţiilor ce îi revin, potrivit legii, poliţistul este investit cu exerciţiul autorităţii publice, iar unul dintre drepturile şi obligaţiile principale este:
Conform art. 15 din Codul de procedură penală, acțiunea penală se pune în mişcare şi se exercită când:
Conform art. 85 din Codul de procedură penală, calitatea de parte civilă a persoanei care a suferit o vătămare prin infracțiune:
Conform art. 102, alin. (2) din Codul de procedură penală:
În conformitate cu prevederile art. 39, alin. (2) din Legea nr. 217 / 2003 (republicată) pentru prevenirea şi combaterea violenței în familie, cu modificările şi completările ulterioare, dacă hotărârea prin care a fost dispus ordinul de protecție nu cuprinde nicio mențiune privind durata măsurilor dispuse:
Potrivit art. 36, alin. (5) din Legea nr. 218 / 2002 privind organizarea şi funcţionarea Poliției Române, după verificarea situației de fapt şi, după caz, luarea măsurilor legale faţă de persoana condusă la sediul poliției, poliţistul:
Conform prevederilor art. 16, alin. (5) din Ordonanța Guvernului nr. 2 / 2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, cu modificările şi completările ulterioare, în cazul în care contravenientul este minor procesul-verbal va cuprinde:
În conformitate cu prevederile art. 34, alin. (1) din Legea nr. 217 / 2003 (republicată) pentru prevenirea și combaterea violenței în familie, cu modificările şi completările ulterioare, ordinul de protecție provizoriu se înaintează de către unitatea de poliție din care face parte poliţistul care l-a emis, pentru confirmare, parchetului de pe lângă judecătoria competentă în a cărei rază teritorială a fost emis:
În conformitate cu prevederile art. 8. alin. (1) din Ordonanţa Guvernului nr. 27 / 2002 privind reglementarea activităţii de soluționare a petițiilor, cu modificările și completările ulterioare, autorităţile şi instituţiile publice sesizate au obligația să comunice petiționarului, în termen de 30 de zile de la data înregistrării petiției, răspunsul:
În conformitate cu prevederile art. 20, alin. (5) din O.M.A.I. 33 / 2020 privind activitățile de soluţionare a petițiilor, primirea în audiență și consiliere a cetăţenilor în M.A.I., după înregistrarea unei petiții nu se mai redactează un răspuns scris către petent în situația în care:
Conform art. 38, alin. (3) din Legea nr. 218 / 2002 privind organizarea şi funcţionarea Poliției Române, în cazul minorului sau al persoanei lipsite de capacitate de exerciţiu, polițistul are obligația:
Conform art. 305, alin. (2) din Codul de procedură penală, începerea urmăririi penale și respectiv continuarea efectuării urmăririi penale se dispun prin: