Itemi: 60
Timp de lucru: 180 de minute
0 din 60 Întrebări finalizat
Grile :
Ai finalizat deja înainte test . Nu îl poți parcurge din nou.
Test is loading…
You must sign in or sign up to start the test.
Trebuie să finalizezi mai întâi următoarele:
Ai răspuns corect la 0 din 60 Întrebări
Timpul tău:
Time has elapsed
Ai obținut 0 din 0 point(s), (0)
Earned Point(s): 0 of 0, (0)
0 Essay(s) Pending (Possible Point(s): 0)
Scorul mediu al celorlalți candidați |
|
Scorul tău |
|
În conformitate cu prevederile art. 34, alin. (3) din Legea nr. 217 din 22 mai 2003 (republicată) pentru prevenirea și combaterea violenței domestice, perioada de 5 zile pentru care se impune ordinul de protecție provizoriu se calculează pe ore, adică are o durată de 120 de ore și începe să curgă de la momentul:
În conformitate cu art. 48 din Legea nr. 218 din 23 aprilie 2002 privind organizarea și funcționarea Poliției Române, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, polițistul are obligația să poarte asupra sa:
În conformitate cu art. 34, alin. (1) din Legea nr. 218 din 23 aprilie 2002 privind organizarea și funcționarea Poliției Române, polițistul este să legitimeze și să stabilească identitatea persoanei numai în situația în care:
În conformitate cu art. 36, alin. (2) din Legea nr. 218 din 23 aprilie 2002 privind organizarea și funcționarea Poliției Române, controlul bagajului presupune:
Potrivit art. 193 din Codul Penal, infracțiunea de lovire sau alte violențe se pedepsește:
Potrivit art. 268 din Codul Penal, sesizarea penală, făcută prin denunț sau plângere, cu privire la existența unei fapte prevăzute de legea penală ori în legătură cu săvârșirea unei asemenea fapte de către o anumită persoană, cunoscând că aceasta este nereală, constituie infracțiunea de:
Conform prevederilor art. 12, alin. (1) din O.M.A.I. nr. 60 din 2 martie 2010 privind organizarea și executarea activităților de menținere a ordinii și siguranței publice, se pot construi zone speciale de siguranță publică:
În conformitate cu prevederile art. 39, alin. (2) din Legea nr. 217 din 22 mai 2003 (republicată) pentru prevenirea și combaterea violenței domestice, dacă hotărârea nu cuprinde nicio mențiune privind durata măsurilor dispuse, acestea vor produce efecte pentru o perioadă de:
Conform prevederilor art. 16, alin. (1) din O.M.A.I. nr. 60 din 2 martie 2010 privind organizarea și executarea activităților de menținere a ordinii și siguranței publice, intervenția la evenimentele semnalate se realizează pe principiul:
Conform prevederilor art. 6, din O.M.A.I. nr. 60 din 2 martie 2010 privind organizarea și executarea activităților de menținere a ordinii și siguranței publice, dispozitivul de menținere a ordinii și siguranței publice se organizează de:
Potrivit art. 33 din Codul de procedură penală, subiecții procesuali principali sunt:
În conformitate cu art. 35, alin. (3) din Legea nr. 218 din 23 aprilie 2002 privind organizarea și funcționarea Poliției Române, controlul corporal se efectuează, cu respectarea demnității umane, de către o persoană de același sex cu persoana controlată și presupune:
În conformitate cu art. 36, alin. (4) din Legea nr. 218 din 23 aprilie 2002 privind organizarea și funcționarea Poliției Române, verificarea situației de fapt și, după caz, luarea măsurilor legale față de persoana condusă la sediul poliției se realizează îndată, fără a depăși un termen de:
Conform prevederilor art. 7, din O.M.A.I. nr. 60 din 2 martie 2010 privind organizarea și executarea activităților de menținere a ordinii și siguranței publice, jandarmeria și poliția de frontieră comunică structurilor de poliție corespondente efectivele disponibile ce vor participa la activitățile de menținere a ordinii și siguranței publice în baza solicitărilor primite:
În conformitate cu prevederile art. 5, alin. (1) din O.M.A.I., nr. 146 / 2018 privind modalitatea de gestionare a cazurilor de violență domestică de către polițiști, cu ocazia intervenției, în cazul în care armele și munițiile sunt deținute de agresor în alt loc decât cel în care a fost realizată intervenția, polițistul care a emis ordinul de protecție informează de îndată:
Conform prevederilor art. 2 din O.M.A.I. nr. 60 din 2 martie 2010 privind organizarea și executarea activităților de menținere a ordinii și siguranței publice, organizarea în mod integrant a activităților curente pentru menținerea ordinii și siguranței publice pe teritoriul unităților administrativ-teritoriale, se realizează de către Poliția Română conform:
În conformitate cu prevederile art. 5, alin. (1) din O.M.A.I., nr. 146 / 2018 privind modalitatea de gestionare a cazurilor de violență domestică de către polițiști, cu ocazia intervenției, în vederea stabilirii existenței unui risc iminent cu viața, integritatea fizică ori libertatea persoanelor să fie pusă în pericol printr-un act de violență domestică, polițiștii evaluează situația pe baza:
În conformitate cu art. 33, alin. (1) din Legea nr. 218 din 23 aprilie 2002 privind organizarea și funcționarea Poliției Române, polițistul este îndreptățit să solicite persoanei care face obiectul legitimării:
În conformitate cu art. 52, alin. (2) din Legea nr. 218 din 23 aprilie 2002 privind organizarea și funcționarea Poliției Române, polițistul este îndreptățit să pătrundă, în orice mod, într-o locuință sau într-un spațiu delimitat ce aparține ori este folosit de o persoană, fizică sau juridică, fără consimțământul acesteia sau al reprezentantului legal, pentru:
În conformitate cu prevederile art. 30, alin. (1) din Legea nr. 217 din 22 mai 2003 (republicată) pentru prevenirea și combaterea violenței domestice, ordinul de protecție provizoriu cuprinde în mod obligatoriu mențiuni cu privire la:
Potrivit art. 206 din Codul Penal, în cazul infracțiunii de amenințare, acțiunea penală se pune în mișcare:
Conform prevederilor art. 10^1, alin. (1) din O.M.A.I. nr. 60 din 2 martie 2010 privind organizarea și executarea activităților de menținere a ordinii și siguranței publice, constituirea patrulelor se realizează de către polițistul anume desemnat de:
Potrivit art. 55 din Codul de procedură penală, organele de urmărire penală sunt:
În conformitate cu prevederile art. 30, alin. (2) din Legea nr. 217 din 22 mai 2003 (republicată) pentru prevenirea și combaterea violenței domestice, ordinul de protecție se semnează în mod obligatoriu de către:
În conformitate cu art. 4 din Codul de procedură penală, orice persoană este considerată nevinovată:
În conformitate cu prevederile art. 33, alin. (1) din Legea nr. 217 din 22 mai 2003 (republicată) pentru prevenirea și combaterea violenței domestice, ordinul de protecție provizoriu se comunică:
În conformitate cu prevederile art. 35, alin. (1) din Legea nr. 217 din 22 mai 2003 (republicată) pentru prevenirea și combaterea violenței domestice, ordinul de protecție provizoriu poate fi contestat la instanța de judecată competentă în termen de:
Conform prevederilor art. 8, alin. (3) din O.M.A.I. nr. 60 din 2 martie 2010 privind organizarea și executarea activităților de menținere a ordinii și siguranței publice, zonele de siguranță publică se stabilesc, prin dispoziție, de către:
În conformitate cu art. 57, alin. (1) din Legea nr. 218 din 23 aprilie 2002 privind organizarea și funcționarea Poliției Române, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, polițistul este obligat să își facă, în prealabil, cunoscută calitatea, altfel:
În conformitate cu art. 38, alin. (1) din Legea nr. 218 din 23 aprilie 2002 privind organizarea și funcționarea Poliției Române, persoana condusă la sediul poliției are dreptul:
În conformitate cu art. 43, alin. (2) din Legea nr. 218 din 23 aprilie 2002 privind organizarea și funcționarea Poliției Române, în scopul prevenirii autovătămării persoanei ori apariției unei stări de pericol la adresa vieții, sănătății sau integrității corporale a polițistului sau a altei persoane, polițistul este îndreptățit să utilizeze cătușe sau alte mijloace de imobilizare, dacă:
În conformitate cu prevederile art. 2, alin. (2) din O.M.A.I., nr. 146 / 2018 privind modalitatea de gestionare a cazurilor de violență domestică de către polițiști, polițistul care preia sesizarea va gestiona intervenția și emitea ordinului de protecție provizoriu:
Conform art. 15, alin (1) din Codul Penal, infracțiunea este:
În conformitate cu prevederile art. 30, alin. (2) din Legea nr. 217 din 22 mai 2003 (republicată) pentru prevenirea și combaterea violenței domestice, prin ordinul de protecție provizoriu se dispun, pentru o perioadă de 5 zile, una ori mai multe măsuri de protecție, apte să contribuie la diminuarea riscului iminent constatat, dintre următoarele obligații sau interdicții:
În conformitate cu prevederile art. 28, alin. (6) din Legea nr. 217 din 22 mai 2003 (republicată) pentru prevenirea și combaterea violenței domestice, emiterea ordinului de protecție provizoriu:
Potrivit art. 285 din Codul de procedură penală, procedura din cursul urmăririi penale este:
În conformitate cu art. 31, alin. (2) din Legea nr. 218 din 23 aprilie 2002 privind organizarea și funcționarea Poliției Române, polițistul are obligația să respecte întocmai drepturile și libertățile fundamentale ale omului, prevăzute:
Potrivit art. 228 din Codul Penal, constituie infracțiunea de furt:
Conform art. 15 din Codul de procedură penală:
În conformitate cu prevederile art. 2, alin. (2) din O.M.A.I., nr. 146 / 2018 privind modalitatea de gestionare a cazurilor de violență domestică de către polițiști, originalul ordinului de protecție provizoriu se înregistrează, după emiterea acestuia, în evidențele:
Conform art. 113 din Codul Penal, minorul care nu a împlinit vârsta de 14 ani:
În conformitate cu prevederile art. 33, alin. (2) din Legea nr. 217 din 22 mai 2003 (republicată) pentru prevenirea și combaterea violenței domestice, ordinul de protecție provizoriu se înaintează de către unitatea de poliție din care face parte polițistul care l-a emis, pentru confirmare, parchetului de pe lângă judecătoria competentă în a cărei rază teritorială a fost emis, în termen de:
În conformitate cu prevederile art. 29, alin. (2) din Legea nr. 217 din 22 mai 2003 (republicată) pentru prevenirea și combaterea violenței domestice, pentru verificarea sesizarea privind violența domestică și scopul obținerii de probe cu privire la aspectele ce fac obiectul sesizării, polițiștii:
În conformitate cu art. 36, alin. (2) din Legea nr. 218 din 23 aprilie 2002 privind organizarea și funcționarea Poliției Române, polițistul are obligația de a raporta șefului său ierarhic despre conducerea persoanei la sediul poliției:
În conformitate cu prevederile art. 34, alin. (3) din Legea nr. 217 din 22 mai 2003 (republicată) pentru prevenirea și combaterea violenței domestice, procurorul de la parchetul competent decide cu privire la necesitatea menținerii măsurilor de protecție dispuse de organul de poliție în termen
În conformitate cu art. 33, alin. (2) din Legea nr. 218 din 23 aprilie 2002 privind organizarea și funcționarea Poliției Române, polițistul este îndreptățit să solicite persoanei care face obiectul controlului corporal:
În conformitate cu art. 43, alin. (2) din Legea nr. 218 din 23 aprilie 2002 privind organizarea și funcționarea Poliției Române, polițistul este îndreptățit să conducă o persoană la sediul poliției, atunci când:
În conformitate cu art. 305 din Codul de procedură penală, începerea urmăririi penale și respectiv continuarea efectuării urmăririi penale se dispun prin:
Conform art. 154, alin. (2) din Codul Penal, termenele de prescripție încep să curgă:
Conform prevederilor art. 16, alin. (1) din O.M.A.I. nr. 60 din 2 martie 2010 privind organizarea și executarea activităților de menținere a ordinii și siguranței publice, activitatea de instruire / pregătire se realizează:
Conform prevederilor art. 10^2, alin. (1) din O.M.A.I. nr. 60 din 2 martie 2010 privind organizarea și executarea activităților de menținere a ordinii și siguranței publice, efectivele Ministerului Afacerilor Interne repartizare în dispozitivul de menținere a ordinii și siguranței publice desfășoară activități de patrulare pe itinerare stabilite înainte de intrarea în serviciu, una dintre atribuțiile principale fiind:
În conformitate cu prevederile art. 39, alin. (1) din Legea nr. 217 din 22 mai 2003 (republicată) pentru prevenirea și combaterea violenței domestice, durata măsurilor dispuse prin ordinul de protecție se stabilește de judecător, fără a putea depăși:
În conformitate cu art. 33, alin. (3) din Legea nr. 218 din 23 aprilie 2002 privind organizarea și funcționarea Poliției Române, în cazul controlului corporal se interzice solicitarea adoptării poziției șezut sau culcat:
În conformitate cu prevederile art. 33, alin. (2) din Legea nr. 217 din 22 mai 2003 (republicată) pentru prevenirea și combaterea violenței domestice, ordinul de protecție provizoriu se emite de către polițiștii care, în executarea atribuțiilor de serviciu, constată că există un risc iminent ca viața, integritatea fizică ori libertatea unei persoane să fie pusă în pericol printr-un act de violență domestică, în scopul:
Conform art. 17 din Codul de procedură penală, în cursul urmăririi penale acțiunea penală se stinge:
În conformitate cu prevederile art. 40, alin. (1) din Legea nr. 217 din 22 mai 2003 (republicată) pentru prevenirea și combaterea violenței domestice, cererea pentru emiterea ordinului de protecție este de competența:
Conform prevederilor art. 4, alin. (1) din O.M.A.I. nr. 60 din 2 martie 2010 privind organizarea și executarea activităților de menținere a ordinii și siguranței publice, constituirea dispozitivelor de menținere a ordinii și siguranței publice și derularea activităților specifice pentru menținerea ordinii și siguranței publice se realizează în funcție de:
Conform art. 243 din Codul Penal, în cazul infracțiunii de însușire a bunului găsit:
În conformitate cu prevederile art. 32, alin. (1) din Legea nr. 217 din 22 mai 2003 (republicată) pentru prevenirea și combaterea violenței domestice, obligațiile și interdicțiile dispuse împotriva agresorilor prin ordinele de protecție provizorii devin obligatorii:
În conformitate cu prevederile art. 40, alin. (3) din Legea nr. 217 din 22 mai 2003 (republicată) pentru prevenirea și combaterea violenței domestice, cererea pentru emiterea ordinului de protecție poate fi introdusă în numele victimei și de:
bun
De mare ajutor!