Itemi: 45
Timp de lucru: 180 de minute
0 din 45 Întrebări finalizat
Grile :
Ai finalizat deja înainte test . Nu îl poți parcurge din nou.
Test is loading…
You must sign in or sign up to start the test.
Trebuie să finalizezi mai întâi următoarele:
Ai răspuns corect la 0 din 45 Întrebări
Timpul tău:
Time has elapsed
Ai obținut 0 din 0 point(s), (0)
Earned Point(s): 0 of 0, (0)
0 Essay(s) Pending (Possible Point(s): 0)
Scorul mediu al celorlalți candidați |
|
Scorul tău |
|
În conformitate cu prevederile H.G. nr. 585 din 13.6.2002, pentru aprobarea Standardelor Naţionale de Protecție a informaţiilor clasificate în România, informațiile secrete de stat pot fi declasificate:
În conformitate cu prevederile H.G. nr. 585 din 13.6.2002, pentru aprobarea Standardelor Naționale de Protecție a informațiilor clasificate în România, informațiile la redactarea documentelor ce conțin informații clasificate se vor respecta următoarele reguli:
În conformitate cu prevederile H.G. nr. 585 din 13.6.2002, pentru aprobarea Standardelor Naționale de Protecție a informațiilor clasificate în România, în funcție de nivelul de secretizare a informațiilor pentru care se solicită avizul de securitate, termenele de prezentare a răspunsului de către instituțiile abilitate să efectueze verificările de securitate sunt:
În conformitate cu prevederile H.G. nr. 585 din 13.6.2002, pentru aprobarea Standardelor Naționale de Protecție a informațiilor clasificate în România, pentru eliberarea certificatelor de securitate / autorizațiilor de acces la informațiile strict secrete de importanță deosebită, se efectuează verificări asupra persoanelor care:
În conformitate cu prevederile Legii nr. 80 din 11.7.1995, privind statutul cadrelor militare, cadrele militare în activitate au dreptul la:
În conformitate cu prevederile Legii nr. 80 din 11.7.1995, privind statutul cadrelor militare, cadrelor militare in activitate le este restrânsă exercitarea unor drepturi și libertăți, astfel:
În conformitate cu prevederile Legii nr. 80 din 11.7.1995, privind statutul cadrelor militare, cadrelor militare li se pot aplica următoarele sancțiuni disciplinare:
În conformitate cu prevederile Legii nr. 80 din 11.7.1995, privind statutul cadrelor militare, cadrele militare în activitate pot fi detașate de la alte unități pentru îndeplinirea unor misiuni sau pentru a urma o formă de perfecționare a pregătirii pe o perioada de:
În conformitate cu prevederile Legii nr. 80 din 11.7.1995, privind statutul cadrelor militare, cadrele militare în activitate pot îndeplini, temporar, prin împuternicire atribuțiile unei alte funcții vacante, în condițiile prin ordin al conducătorului instituției:
În conformitate cu prevederile Legii nr. 550 din 2004, privind organizarea și funcționarea Jandarmeriei Române, pe timpul stării de urgență atribuțiile Jandarmeriei Române sunt:
În conformitate cu prevederile Legii nr. 550 din 2004, privind organizarea și funcționarea Jandarmeriei Române, Jandarmeria Română, prin structurile sale specializate, are următoarele obligații:
În conformitate cu prevederile Legii nr. 550 din 2004, privind organizarea și funcționarea Jandarmeriei Române, când se sărbătorește Ziua Jandarmeriei Române:
În conformitate cu prevederile Legii nr. 550 din 2004, privind organizarea și funcționarea Jandarmeriei Române, în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu personalul militar al Jandarmeriei Române este autorizat să dețină și să folosească arme cu tranchilizante, substanțele tranchilizante, arme cu glonț de cauciuc, dispozitive cu ultrasunete sau substanțe iritante, precum și orice alte mijloace de protecție pentru imobilizare pentru:
În conformitate cu prevederile Legii nr. 550 din 2004, privind organizarea și funcționarea Jandarmeriei Române, intervenția în forță se dispune în scris de către:
În conformitate cu prevederile Hotărârii Guvernului nr. 1850 din 22.12.2005, privind stabilirea uniformei personalului militar din Jandarmeria Română, a însemnelor distinctive, a formei și a conținutului insignei și ale documentelor de legitimare a acestuia, precum și a siglei Jandarmeriei Române; însemnul de grad militar pentru uniformele de reprezentare și serviciu se confecționează pe suport textil de culoare bleujandarm pe care se brodează galoane din fir metalizat de culoare alb-argintie, cu lățimea de 16 mm și 10 mm, astfel:
În conformitate cu prevederile Hotărârii Guvernului nr. 1850 din 22.12.2005, privind stabilirea uniformei personalului militar din Jandarmeria Română, a însemnelor distinctive, a formei și a conținutului insignei și ale documentelor de legitimare a acestuia, precum și a siglei Jandarmeriei Române; organele de. asigurare logistică ale Jandarmeriei Române pot constitui un stoc de siguranță la principalele articole prevăzute in normele de echipare, care nu va depăși:
În conformitate cu prevederile Hotărârii Guvernului nr. 1850 din 22.12.2005, privind stabilirea uniformei personalului militar din Jandarmeria Română, a însemnelor distinctive, a formei și a conținutului insignei și ale documentelor de legitimare a acestuia, precum și a siglei Jandarmeriei Române; echipamentul prevăzut de norme pentru sezonul de vară poate fi achiziționat cu un an înainte, în proporție de până la:
În conformitate cu prevederile Hotărârii Guvernului nr. 1850 din 22.12.2005, privind stabilirea uniformei personalului militar din Jandarmeria Română, a însemnelor distinctive, a formei și a conținutului insignei și ale documentelor de legitimare a acestuia, precum și a siglei Jandarmeriei Române; articolele de echipament din norma 6 pentru echiparea elevilor din școlile militare de maiștri și subofițeri jandarmi care, în urma modificării și completării uniformei, au devenit atipice:
În conformitate cu prevederile Ordinului M.A.I. nr. 262 din 6.8.2007, privind aprobarea Regulamentului pentru compunerea și portul uniformelor militare precum și a Regulilor pentru aprobarea normelor privind echiparea militarilor; cadrele militare puse la dispoziție ca urmare a faptului că sunt cercetate sau judecate în stare de libertate ori eliberate pe cauțiune, dar care îndeplinesc anumite sarcini sau atribuții de serviciu:
În conformitate cu prevederile Ordinului M.A.I. nr. 262 din 6.8.2007, privind aprobarea Regulamentului pentru compunerea și portul uniformelor militare precum și a Regulilor pentru aprobarea normelor privind echiparea militarilor; cadrele militare detașate primesc drepturile de echipament:
În conformitate cu prevederile Ordinului M.A.I. nr. 262 din 6.8.2007, privind aprobarea Regulamentului pentru compunerea și portul uniformelor militare precum și a Regulilor pentru aprobarea normelor privind echiparea militarilor; prețurile folosite pentru calcularea echivalentului valoric al cotei-părți anuale a drepturilor de echipament sunt:
În conformitate cu prevederile Ordinului M.A.I. nr. 262 din 6.8.2007, privind aprobarea Regulamentului pentru compunerea și portul uniformelor militare precum și a Regulilor pentru aprobarea normelor privind echiparea militarilor; cadrele militare detașate vor putea:
În conformitate cu prevederile Ordonanței Guvernului nr. 121 din 28.8.1998, privind răspunderea militară a militarilor, la stabilirea răspunderii materiale se ia în calcul:
În conformitate cu prevederile Ordonanței Guvernului nr. 121 din 28.8.1998, privind răspunderea militară a militarilor, dacă paguba a fost cauzată de mai mulți militari, răspunderea militară a fiecăruia se manifestă:
În conformitate cu prevederile Ordonanței Guvernului nr. 121 din 28.8.1998, privind răspunderea militară a militarilor, contravaloarea bunurilor distribuite peste drepturile militarilor în termen, elevilor liceelor militare, elevilor și studenților militari, precum și din centrele de reeducare, arestaților preventiv și condamnaților:
În conformitate cu prevederile Ordonanței Guvernului nr. 121 din 28.8.1998, privind răspunderea militară a militarilor, pentru motive temeinic justificate, la cerere, comandantul sau șeful eșalonului superior poate prelungi termenul pentru efectuarea cercetării administrative și înregistrarea actului de cercetare, prin ordin scris:
În conformitate cu prevederile Ordonanței Guvernului nr. 121 din 28.8.1998, privind răspunderea militară a militarilor, răspunderea materială a militarilor pentru pagubele produse instituțiilor publice:
În conformitate cu prevederile Hotărârii Guvernului nr. 395 din 2.6.2016, pentru Aprobarea Normelor Metodologice de Aplicare a prevederilor referitoare la atribuirea contractului de achiziție publică / acordului cadru din Legea nr. 98 / 2016, privind achizițiile publice, criteriile de calificare privind capacitatea:
În conformitate cu prevederile Hotărârii Guvernului nr. 395 din 2.6.2016, pentru Aprobarea Normelor Metodologice de Aplicare a prevederilor referitoare la atribuirea contractului de achiziție publică / acordului cadru din Legea nr. 98 / 2016, privind achizițiile publice, oferta:
În conformitate prevederile Legii nr. 98 din 19.5.2016, privind achizițiile publice, autoritățile contractante:
În conformitate cu prevederile Ordinului M.F.P. nr. 1792 din 24.12.2002, pentru aprobarea Normelor Metodologice privind angajarea, lichidarea, ordonanțarea și plata cheltuielilor instituțiilor publice, precum și organizarea, evidența și raportarea angajamentelor bugetare, orice cheltuială angajată și neplătită până la 31 decembrie a exercițiului bugetar curent:
În conformitate cu prevederile Ordinului M.F.P. nr. 1792 din 24.12.2002, pentru aprobarea Normelor Metodologice privind angajarea, lichidarea, ordonanțarea și plata cheltuielilor instituțiilor publice, precum și organizarea, evidența și raportarea angajamentelor bugetare, în cazul excepționale, când nu este posibilă prezentarea documentelor justificative în original:
În conformitate cu prevederile Ordinului M.A.I. nr. 231 din 25.9.2012, pentru aprobarea Normelor Metodologice privind organizarea și efectuarea inventarierii patrimoniului în unitățile M.A.I., instructajul comisiilor de inventariere se efectuează de către:
În conformitate cu prevederile Ordinului M.A.I. nr. 231 din 25.9.2012, pentru aprobarea Normelor Metodologice privind organizarea și efectuarea inventarierii patrimoniului în unitățile M.A.I., în cazul în care gestionarul lipsește:
În conformitate cu prevederile Ordinului M.A.I. nr. 231 din 25.9.2012, pentru aprobarea Normelor Metodologice privind organizarea și efectuarea inventarierii patrimoniului în unitățile M.A.I., inventarierea anuală a elementelor patrimoniale se execută în perioada:
În conformitate cu prevederile Ordinului M.A.I. nr. 231 din 25.9.2012, pentru aprobarea Normelor Metodologice privind organizarea și efectuarea inventarierii patrimoniului în unitățile M.A.I., inventarierea bunurilor materiale distribuite individual personalului pe timpul misiunilor internaționale:
În conformitate prevederile Instrucțiunii M.A.I. nr. 167 din 30.7.2009 privind, scoaterea din funcțiune valorificarea si casare a bunurilor în unitățile M.A.I., gestionarii din a căror gestiune sunt bunurile, precum și contabilii care țin evidența gestiunii respective:
În conformitate prevederile Instrucțiunii M.A.I. nr. 167 din 30.7.2009, privind scoaterea din funcțiune valorificarea si casare a bunurilor în unitățile M.A.I., bunurile materiale, altele decât mijloacele fixe, se propun pentru declasare și casare numai dacă îndeplinesc cel puțin una dintre următoarele condiții:
În conformitate prevederile Instrucțiunii M.A.I. nr. 167 din 30.7.2009, privind scoaterea din funcțiune valorificarea si casare a bunurilor în unitățile M.A.I., listele cu propunerile de declasare și casare a unor bunuri, altele decât cele fixe, se însoțesc, în mod obligatoriu, după caz, de:
În conformitate prevederile Instrucțiunii M.A.I. nr. 167 din 30.7.2009, privind scoaterea din funcțiune valorificarea si casare a bunurilor în unitățile M.A.I., listele de clasare și declasare a bunurilor materiale, altele decât mijloacele fixe, avizate și semnate de comisia de analiză, vizate pentru control financiar preventiv propriu de către organul financiar, se aprobă de:
În conformitate prevederile Instrucțiunii M.A.I. nr. 167 din 30.7.2009, privind scoaterea din funcțiune valorificarea si casare a bunurilor în unitățile M.A.I., mijloacele fixe pot fi scoase din funcțiune dacă, potrivit legii, au durata de utilizare îndeplinită și numai dacă îndeplinesc cel puțin una dintre următoarele condiții:
În conformitate cu prevederile Ordinului M.A.I. nr. 126 din 19.8.2016, pentru aprobarea Regulilor și Politicilor contabile în cadrul M.A.I., nu sunt considerate mijloace fixe:
În conformitate cu prevederile Ordinului M.A.I. nr. 126 din 19.8.2016, pentru aprobarea Regulilor și Politicilor contabile în cadrul M.A.I., evidența contabilă a activelor se ține cu ajutorul:
În conformitate cu prevederile Ordinului M.A.I. nr. 126 din 19.8.2016, pentru aprobarea Regulilor și Politicilor contabile în cadrul M.A.I., documentele justificative de înregistrare în contabilitate a ieșirilor de mijloace fixe sunt:
În conformitate cu prevederile Ordinului M.A.I. nr. 126 din 19.8.2016, pentru aprobarea Regulilor și Politicilor contabile în cadrul M.A.I., documentele justificative pentru ieșirea materialelor de natura obiectelor de inventar sunt: