Itemi: 60
Timp de lucru: 180 de minute
0 din 60 Întrebări finalizat
Grile :
Ai finalizat deja înainte test . Nu îl poți parcurge din nou.
Test is loading…
You must sign in or sign up to start the test.
Trebuie să finalizezi mai întâi următoarele:
Ai răspuns corect la 0 din 60 Întrebări
Timpul tău:
Time has elapsed
Ai obținut 0 din 0 point(s), (0)
Earned Point(s): 0 of 0, (0)
0 Essay(s) Pending (Possible Point(s): 0)
Scorul mediu al celorlalți candidați |
|
Scorul tău |
|
În conformitate cu prevederile Legii nr. 360 / 2002 privind, Statutul Poliţistului, delegarea reprezintă:
Conform prevederilor Codului Penal referitoare la infracțiuni contra patrimoniului prin nesocotirea încrederii, tentativa se pedepseşte:
Conform prevederilor Codului Penal, pretinderea, primirea ori acceptarea promisiunii de bani sau alte foloase, direct sau indirect, pentru sine sau pentru altul, săvârşită de către o persoană care are influenţă sau lasă să se creadă că are influenţă asupra unui funcţionar public şi care promite că îl va determina pe acesta să îndeplinească, să nu îndeplinească, să urgenteze ori să întârzie îndeplinirea unui act ce intră în îndatoririle sale de serviciu sau să îndeplinească un act contrar acestor îndatoriri, constituie infracţiunea de:
În conformitate cu prevederile Legii nr. 360 / 2002, privind Statutul Poliţistului, polițistul poate fi mutat, la cerere, într-o altă unitate din cadrul Ministerului Afacerilor Interne:
În conformitate cu prevederile Legii nr. 656 / 2002, pentru prevenirea şi sancţionarea spălării banilor, precum şi pentru instituirea unor măsuri de prevenire şi combatere a finanţării terorismului, prin beneficiar real se înţelege:
În conformitate cu prevederile O.G. nr. 2 / 2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, pentru una şi aceeaşi contravenţie:
Infracţiunea de deturnarea de fonduri, prevăzută de art. 307 din Codul Penal se judecă în primă instanţă:
În cazul infracţiunii de stabilire cu rea-credinţă de către contribuabil a impozitelor, taxelor sau contribuţiilor, având ca rezultat obţinerea, fără drept, a unor sume de bani cu titlu de rambursări sau restituiri de la bugetul general consolidat ori compensări datorate bugetului general consolidate, prevăzută de art. 8, alin. 1 din Legea nr. 241 / 2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale:
În conformitate cu prevederile O.G. nr. 27 / 2002, privind reglementarea activităţii de soluționare a petiţiilor, semnarea răspunsului către petent se face:
Conform prevederilor Codului de Procedură Penală, după finalizarea raportului de constatare, când concluziile acestuia sunt contestate:
Conform prevederilor Codului Penal, falsificarea unui înscris sub semnătură privată prin vreunul dintre modurile prevăzute în art. 320 sau art. 321, dacă făptuitorul foloseşte înscrisul falsificat, în vederea producerii unei consecinţe juridice, constituie infracţiunea de:
Dispoziţiile Legii nr. 677 / 2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, se aplică:
În conformitate cu prevederile H.G. nr. 585 / 2002 pentru aprobarea Standardelor Naţionale de Protecție a informațiilor clasificate în România, documentul elaborat pe baza prelucrării informaţiilor cu niveluri de secretizare diferite:
Conform prevederilor Codului de Procedură Penală, judecătorul de drepturi şi libertăţi are în competență:
În conformitate cu prevederile H.G. nr. 1.349 / 2002, privind colectarea, transportul, distribuirea şi protecţia, pe teritoriul României, a corespondentei clasificate, corespondenţa ce conţine informaţii secrete de serviciu poate fi transportată, în aceeaşi localitate sau pe raza altei localităţi:
În conformitate cu prevederile Legii nr. 141 / 2010, privind înființarea, organizarea şi funcţionarea Sistemului Informatic Naţional de Semnalări şi participarea României la Sistemul de Informaţii Schengen, nu este posibilă introducerea de semnalări cu privire la persoane în SINS, fără datele referitoare la:
Fapta este săvârşită din culpă, când făptuitorul:
Infracţiunile prevăzute de Legea nr. 297 / 2004, privind piaţa de capital sunt de competenţa:
Asistenţa juridică a suspectului sau inculpatului este obligatorie:
Conform prevederilor Codului de Procedură Penală, acordul de recunoaștere a vinovăţiei poate fi iniţiat:
Este de competenţa Direcţiei Naţionale Anticorupţie:
În conformitate cu prevederile Legii nr. 360 / 2002, privind Statutul Polițistului, detașarea se dispune:
Conform prevederilor Codului Penal, în cazul prescripţiei răspunderii penale:
În conformitate cu prevederile Legii nr. 364 / 2004, privind organizarea şi funcţionarea poliţiei judiciare, au dreptul şi obligaţia de a efectua orice act de constatare a săvârşirii infracţiunilor, conform legii:
Conform prevederilor Codului de Procedură Penală, procurorul poate sesiza judecătorul de drepturi şi libertăţi în vederea audierii anticipate, atunci când există riscul să nu mai poată fi audiaţi în cursul judecății, pentru:
Utilizarea subvenţiilor în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate, precum şi utilizarea în alte scopuri a creditelor garantate din fonduri publice sau care urmează să fie rambursate din fonduri publice, săvârşită în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite:
În conformitate cu prevederile Legii nr. 98 / 2016, privind achiziţiile publice, procedurile de atribuire reglementate de această lege se aplică în cazul atribuirii contractelor de achiziţie publică / acordurilor-cadru de produse şi de servicii a căror valoare estimată, fără T.V.A., este:
Substituirea, degradarea sau înstrăinarea de către debitor ori de către terţe persoane a bunurilor sechestrate în conformitate cu prevederile Codului de Procedură Fiscală şi ale Codului de Procedură Penală, săvârşită în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale:
În conformitate cu prevederile Legii nr. 544 / 2001, privind liberul acces la informaţiile de interes public, informaţiile de interes public solicitate verbal de către mijloacele de informare în masă vor fi comunicate:
În cazul infracţiunilor de evaziune fiscală prevăzute de art. 9, alin. 1 din Legea nr. 241 / 2005 pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale, limita minimă a pedepsei prevăzute de lege şi limita maximă a acesteia se majorează cu 7 ani:
În conformitate cu prevederile Legii nr. 360 / 2002, privind Statutul Poliţistului, în cazul aplicării sancţiunii disciplinare de mustrare scrisă, polițistul se află sub efectul acestei sancţiuni disciplinare pentru o perioadă de:
În cazul infracţiunii de spălare a banilor prevăzută de art. 29 din Legea nr. 656 / 2002 pentru prevenirea şi sancţionarea spălării banilor, precum şi pentru instituirea unor măsuri de prevenire şi combatere a finanţării terorismului:
În conformitate cu prevederile H.G. nr. 585 / 2002 pentru aprobarea Standardelor Naţionale de Protecţie a informaţiilor clasificate în România, distrugerea informaţiilor strict secrete, secrete şi secrete de serviciu:
În conformitate cu prevederile Legii nr. 86 / 2006, privind Codul Vamal al României, folosirea, la autoritatea vamală, a documentelor vamale de transport sau comerciale care se referă la alte mărfuri sau bunuri ori la alte cantităţi de mărfuri sau bunuri decât cele prezentate în vamă constituie infracţiunea de:
În conformitate cu regimul accizelor armonizate reglementat de Codul Fiscal, nu se consideră eliberare pentru consum:
În conformitate cu prevederile O.G. nr. 27 / 2002, privind reglementarea activităţii de soluţionare a petiţiilor, în cazul în care, după trimiterea răspunsului se primește o nouă petiție de la același petiționar, cu același conținut:
În cazul infracţiunii de realizare, în scopul distribuirii, de mărfuri-pirat, prevăzută la art. 139^6, alin. (1), lit. a din Legea nr. 8 / 1996, privind dreptul de autor şi drepturile conexe, dacă, mai înainte de a fi începută urmărirea penală, persoana denunţă autorităţilor competente participarea sa la o asociaţie sau înţelegere în vederea comiterii acestei infracţiuni, permiţând astfel identificarea Şi tragerea la răspundere penală a celorlalţi participanţi:
Constituie infracţiune, conform prevederilor Legii nr. 31/1990, privind societățile comerciale:
În conformitate cu prevederile Legii nr. 141 / 2010, privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Sistemului Informatic Național de Semnalări şi participarea României la Sistemul de Informaţii Schengen, în cazul identificării unei persoane cu privire la care a fost introdusă în SINS o semnalare cu privire la persoane căutate în vederea participării la o procedură judiciară:
În conformitate cu prevederile Legii nr. 85 / 2014, privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, organele care aplică procedura insolvenţei sunt:
În conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 78 / 2016 privind organizarea şi funcţionarea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, persoana care a comis una dintre infracțiunile aflate în competenţa Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, iar în timpul urmăririi penale denunţă şi facilitează identificarea şi tragerea la răspundere penală a altor participanţi la săvârşirea infracţiunii:
În conformitate cu prevederile O.G. nr. 2 / 2001, privind regimul juridic al contravenţiilor, constituie sancţiune contravenţională complementară:
În conformitate cu prevederile Legii nr. 360 / 2002, privind Statutul Poliţistului, în cazul în care intervine arestarea preventivă a poliţistului în perioada concediului pentru incapacitate temporară de muncă, raportul de serviciu al poliţistului:
Subiecţii procesuali principali sunt:
Sunt de competenţa Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, indiferent de calitatea persoanei, următoarele infracţiuni dacă săvârşirea lor a intrat în scopul unui grup infracţional organizat în sensul prevăzut la art. 367, alin. (6) din Codul Penal:
În conformitate cu prevederile Legii nr. 544 / 2001, privind liberul acces la informaţiile de interes public, refuzul comunicării informaţiilor solicitate:
Conform prevederilor Codului Penal, constituie pedeapsă complementară aplicabilă persoanei juridice:
Conform prevederilor Codului de Procedură Penală, cauțiunea depusă de persoana juridică în vederea asigurării respectării măsurilor preventive:
În cazul săvârșirii unei infracţiuni de evaziune fiscală prevăzute la art. 8 şi 9 din Legea nr. 241 / 2005, pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale:
În conformitate cu prevederile Legii nr. 78 / 2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie, în cazul infracţiunilor de abuz în serviciu sau de uzurpare a funcţiei, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, limitele speciale ale pedepsei:
În cursul urmăririi penale, durata măsurii controlului judiciar:
Constituie infracțiune, conform prevederilor O.U.G. nr. 77 / 2009, privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc:
În conformitate cu prevederile Codului Fiscal, pentru livrarea apei potabile şi a apei pentru irigaţii în agricultură se aplică:
Conform prevederilor Codului Penal, reabilitarea persoanei juridice are loc de drept dacă aceasta nu a mai săvârşit nicio altă infracţiune în decurs de:
În conformitate cu prevederile Legii nr. 98 / 2016, privind achiziţiile publice, se desfăşoară într-o singură etapă obligatorie:
Conform prevederilor Codului de Procedură Penală, organele de cercetare penală:
Sunt obligate la plata impozitului pe profit, conform Codului fiscal, următorii contribuabili:
În cazul infracţiunii de înşelăciune prevăzută de art. 244 din Codul Penal:
Conform prevederilor Codului Penal, fapta funcţionarului public care, în timpul serviciului, îndeplineşte un act ce nu întră în atribuţiile sale, dacă prin aceasta cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice, constituie infracţiunea de:
În conformitate cu prevederile Legii nr. 218 / 2002, privind organizarea și funcţionarea Poliţiei Române, Inspectoratul General al Poliţiei Române are în structura sa organizatorică: