Itemi: 60
Timp de lucru: 180 de minute
0 din 60 Întrebări finalizat
Grile :
Ai finalizat deja înainte test . Nu îl poți parcurge din nou.
Test is loading…
You must sign in or sign up to start the test.
Trebuie să finalizezi mai întâi următoarele:
Ai răspuns corect la 0 din 60 Întrebări
Timpul tău:
Time has elapsed
Ai obținut 0 din 0 point(s), (0)
Earned Point(s): 0 of 0, (0)
0 Essay(s) Pending (Possible Point(s): 0)
Scorul mediu al celorlalți candidați |
|
Scorul tău |
|
Potrivit O.G. nr. 14 / 2007, după preluarea bunurilor intrate în proprietatea privată a statului, o comisie de evaluare va proceda la evaluarea acestora în termen de:
Conform prevederilor O.G. nr. 14 / 2007, bunurile confiscate sau neridicate în orice procedură judiciară trec în proprietatea privată a statului în temeiul:
În camera de corpuri delicte au acces:
În situaţia în care a fost dispusă, potrivit legii, măsura restituirii bunurilor, informarea proprietarului sau a persoanei îndreptăţite care are domiciliul pe teritoriul României cu privire la modul în care poate intra în posesia acestora se face prin:
În situaţia în care a fost dispusă, potrivit legii, măsura restituirii bunurilor către o persoană care nu are domiciliul pe teritoriul României, informarea cu privire la aceasta se face, conform O.M.A.I. nr. 73 / 2013, în termen de:
În situaţia în care intervin evenimente care afectează integritatea fizică a bunurilor din camerele de corpuri delicte, gestionarul procedează la:
Gestionarul camerei de corpuri delicte în care se păstrează bunuri nesupuse unui regim special are obligaţia de a înregistra în evidenţa tehnico-operativă bunurile în baza următoarelor documente:
Potrivit Ordinului M.A.I. nr. 73 / 2013 şi în conformitate cu prevederile Codului de Procedură Penală, în cazul în care s-a dispus, în mod expres, distrugerea bunurilor confiscate, gestionarii au obligația de a:
Bunurile intrate în proprietatea privată a statului, care nu se află pe teritoriul României, se valorifică de către:
Cu ocazia predării-primirii unui autovehicul la camera de corpuri delicte, concluziile comisiei care efectuează constatarea stării tehnice a autovehiculului indisponibilizat şi evaluarea stării fizice a acestuia, vor fi materializate în:
Pentru depunerea la camera de corpuri delicte a armelor ce fac obiectul traficului ilegal, poliţiştii întocmesc:
Substanțele aflate sub control naţional sau care au efecte psihotrope, altele decât cele prevăzute de Legea nr. 143 / 2000, ambalate în mod corespunzător, se depun:
Potrivit Codului de Procedură Penală, obiectele care nu au legătură cu cauza:
Camera de corpuri delicte pentru păstrarea substanţelor aflate sub control naţional este organizată şi funcţionează la nivelul:
Potrivit Legii nr. 16 / 1996, documentele se grupează, anual, în unităţi arhivistice, potrivit problematicii şi termenelor de păstrare stabilite în:
În cazierul judiciar se ţine:
La inspectoratele de poliţie judeţene, este organizat şi funcţionează cazierul judiciar local, în care se ţin:
În ceea ce priveşte persoanele fizice, în cazierul judiciar se înscriu date precum:
În situaţia în care certificatul de cazier judiciar este eliberat în vederea înregistrării în Registrul operatorilor intracomunitari, în certificatul de cazier judiciar se înscriu:
Hotărârile penale definitive care impun rectificări:
Persoanele fizice înscrise în cazierul judiciar sau cu privire la care s-au făcut notări provizorii se scot din evidenţă dacă:
În certificatul de cazier judiciar se înscriu:
Pot obţine date din cazierul judiciar, la cerere:
Pentru obţinerea certificatului de cazier judiciar, cererea-tip, cu datele complete de stare civilă şi motivată, se depune de către persoana fizică, personal sau prin împuterniciţi, la:
Cererea pentru rectificarea datelor înscrise în cazierul judiciar sau a notărilor provizorii care nu corespund situaţiei reale, se adresează:
Măsura de siguranţă a internării medicale:
În categoriile măsurilor de siguranţă se includ şi:
Minorul care a împlinit vârsta de 14 ani:
Efectele amnistiei sunt:
Efectele grațierii sunt:
Reabilitarea de drept are loc:
Organelor de urmărire penală sau instanţelor de judecată li se comunică în copia de pe cazierul judiciar, conform Legii nr. 290 / 2004:
În cazul constatării unei infracţiuni flagrante, pentru care începerea urmăririi penale este condiţionată de plângerea prealabilă a persoanei vătămate, procesul verbal încheiat în acest sens:
În cazul disjungerii cauzei:
Sesizările privind cazurile de morţi suspecte se înregistrează în registrele privind sesizările cu caracter penal cu menţiunea:
Dosarul penal este considerat ca fiind cu autor cunoscut, dacă în actul de sesizare sunt indicate:
Dosarele penale restituite unităţilor de poliţie în vederea completării, refacerii sau reluării urmăririi penale:
Completarea registrului privind sesizările cu caracter penal, cu date privind continuarea urmăririi penale cu privire la suspect, se face în baza:
Fapta constituie infracţiune numai dacă:
Modurile de sesizare prevăzute de Codul de Procedură Penală sunt:
Conform Codului de Procedură Penală, plângerea este:
Plângerea prealabilă:
În caz de infracţiune flagrantă, organul de cercetare penală este obligat să:
Clasarea se dispune atunci când:
Prelucrarea codului numeric personal sau a altor date cu caracter personal având o funcţie de identificare de aplicabilitate generală:
Potrivit Legii nr. 544 / 2001, informaţiile cu privire la datele personale ale cetăţeanului:
Semnarea răspunsului la o petiție se face de către:
Conform Legii nr. 16 / 1996, procesul-verbal de selecţionare şi inventarele documentelor arhivate propuse spre eliminare se păstrează:
Potrivit Ordinului M.A.I. nr. 650 / 2005, la stabilirea importanţei documentelor se are în vedere:
Unul dintre principalele obiective ale protecţiei informaţiilor clasificate, prevăzute de Legea nr. 182 / 2002, este:
Listele cuprinzând informaţiile secrete de stat pe niveluri de secretizare, elaborate sau deţinute de autorităţile ori de instituţiile publice, se aprobă şi se actualizează prin:
Potrivit Statutului Poliţistului, polițistul care dobândeşte calitatea procesuală de inculpat:
La instituirea stării de urgenţă polițistul care se afla într-o altă localitate, are obligaţia să:
Conform Legii nr. 290 / 2004, în cazul persoanelor fizice înregistrarea se face şi dactiloscopic prin:
În cazurile de începere a executării pedepsei într-un loc de detenţie ori în cazul reţinerii, arestului la domiciliu, arestării preventive sau internării medicale, precum şi la începerea executării măsurilor educative privative de libertate, comunicările vor fi însoţite de:
În cazurile de începere a executării pedepsei într-un loc de detenţie ori în cazul reţinerii, arestului la domiciliu, arestării preventive sau internării medicale, precum şi la începerea executării măsurilor educative privative de libertate comunicările se trimit:
Care sunt autorităţile care pot dispune efectuarea identificării dactiloscopice a unei persoane fizice, în cazurile în care aceasta nu prezintă un act de identitate sau există suspiciuni asupra autenticităţii actului prezentat, uzează de nume sau de acte de identitate false ori există indicii temeinice că a săvârşit o faptă prevăzută de legea penală?
Conform Legii nr. 544 / 2001, refuzul comunicării informaţiilor solicitate:
Petiţiile anonime sau cele în care nu sunt trecute datele de identificare a petiţionarului:
În situaţia în care aspectele sesizate prin petiție necesită o cercetare mai amănunţită, conducătorul autorităţii sau institutiei publice poate prelungi termenul cu cel mult:
Recomand